VIDEO Tesla predstavila svoje prvé SUV: Model X, ktorého dvere sa otvárajú dohora

NETKY.SK • 1 Október 2015, 09:40 • 2 min
VIDEO Tesla predstavila svoje prvé SUV: Model X, ktorého dvere sa otvárajú dohora

NEW YORK – Spoločnosť Tesla Motors, ktorá sa sústredí výhradne na produkciu elektromobilov, predstavila na verejnosti svoje prvé SUV s názvom Model X.

slovakia

left justify in out

Prvé SUV od Tesla Motors môže byť 6-7 miestne na jedno nabitie prejde 400 kilometrov a výrobcovia uvádzajú obrovský výkon. Cena tohoto vozidla by mala byť niekde okolo 120-tisíc eur.

 

 

Tesla ponúka dve verzie Modelu X. Prvá Model X 90D bude mať dva elektromotory, z ktorých má každý výkon 259 koní s krútiacim momentom 330 Nm. Druhá verzia P 90D bude mať rovnako dva elektromotory. Predný bude mať rovnaký výkon ako pri prvom modeli, ale druhý má výkon 503 koní s krútiacim momentom 600 Nm. Tesla okrem toho ponúkne k Modelu X aj tzv. Ludicrous mód, v ktorom auto dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy. Na 2,5 tonové auto je to veľmi slušný výkon.

 

img

 

Vo výbave Modelu X bude množstvo bezpečnostných prvkov ako napr. Systém núdzového brzdenia, prevencia bočného nárazu, množstvo kamier, radarov a ultrazvukových senzorov.

 

img

 

Ďalšou vychytávkou je sýstem čistenia vzduchu v interiéri, ktorý dokáže zničiť všetky baktérie a vírusy. Dokonca obsahuje aj „obranný mód proti biologickému útoku“.

 

Na Modeli X zaujmú najviac dvere s názvom Falcon Wing Doors. Majú dva pánty a dokážu sa otvoriť aj v stiesnených pristoroch. Čelné sklo auta nemá stĺpik a prechádza do strešného okna.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies