Premiér SR zrušil zahraničnú cestu, ministerky už cestujú na miesto tragédie

NETKY.SK • 13 November 2019, 14:59 • 2 min
Premiér SR zrušil zahraničnú cestu, ministerky už cestujú na miesto tragédie

NIKÓZIA/BRATISLAVA - Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa z dôvodu vážnej dopravnej nehody, ktorá sa stala počas dnešného dopoludnia pri Zlatých Moravciach, okamžite vracia na Slovensko. Na miesto smerujú ministerky vnútra aj zdravotníctva Denisa Saková a Andrea Kalavská.

slovakia

left justify in out

Slovenské cesty dnes postihlo strašné nešťastie. Najmenej 12 obetí si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Premiér Peter Pellegrini cíti k obetiam nehody nesmiernu ľútosť a okamžite sa vracia z pracovnej cesty na Cypre späť na Slovensko.

 

"Pri Nitre sa dnes stala strašná tragédia. Okamžite som ukončil moju oficiálnu návštevu Cypru a vraciam sa na Slovensko priamo na miesto tragédie," povedal premiér.

 

img

 

Uviedol, že už hovoril s ministerkami zdravotníctva a vnútra a dal im príkazy, aby koordinovali činnosť záchranných a bezpečnostných zložiek. "Cítim nesmiernu ľútosť k všetkým obetiam a vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým," povedal premiér. 

 

Ako upozornila polícia, naďalej nie je zrejmé, koľko ľudí presne zahynulo. "Na mieste stále prebiehajú záchranné práce. Niektoré telá sú zakliesnené," uviedli policajti na sociálnej sieti.

 

img

 

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáty Čuhákovej sa zrazil autobus s kamiónom. Po zrážke zostal autobus prevrátený v priekope. Pri nehode sa ťažko zranilo aj ďalších minimálne desať ľudí. Na mieste zasahujú všetky záchranárske zložky vrátane vrtuľníkov.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies