VIDEO Taliban zverejnil video so zadržiavaným Američanom a Austrálčanom

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 8:45 • 2 min
VIDEO Taliban zverejnil video so zadržiavaným Američanom a Austrálčanom

KÁBUL - Afganské militantné hnutie Taliban zverejnilo dnes nové video zachytávajúce amerického rukojemníka Kevina Kinga a Austrálčana Timothyho Weekesa, ktorých talibovia uniesli vlani v auguste.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Oboch mužov uniesli militanti spred komplexu Americkej univerzity v Afganistane so sídlom v Kábule, kde pracovali ako učitelia.

Na videozázname, ktorý niektorým médiám zaslal dnes hovorca Talibanu Zabihulláh Mudžahíd, unesení muži hovoria, že je 16. júna, a obaja vyzerajú zdravšie, ako na predchádzajúcom videu zverejnenom 16. januára.

 

V najnovšom videu rukojemníci tvrdia, že je o nich dobre postarané a vyzývajú vlády svojich krajín, aby sa pričinili o ich oslobodenie. "Moju slobodu mi vzali a ja chcem stráviť zvyšok života v službách amerického ľudu a v službách celého ľudstva," hovorí na videozázname King. Zároveň vyzýva amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby Talibanu ponúkol výmenu väzňov, ktorá by obom zadržiavaným zabezpečila slobodu.

 

Aj Weekes hovorí, že Taliban sa o neho dobre stará, má dostatok jedla, mlieka a čaju. Jeho väznitelia mu umožňujú cvičiť a netrpí nedostatkom spánku.

"Ale aj tak som väzňom, som veľmi ďaleko od domova, ďaleko od rodiny, ďaleko od svojich priateľov," hovorí na videu Weekes a vyzýva austrálske úrady, aby ho vymenili za väzneného príslušníka hnutia Taliban.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona