Petr Fiala bol opäť zvolený za predsedu ODS

NETKY.SK • 9 Apríl 2022, 14:04 • 2 min
Petr Fiala bol opäť zvolený za predsedu ODS

PRAHA – Český premiér Petr Fiala na sobotňajšom kongrese ODS v Prahe presvedčivo obhájil post predsedu strany a povedie ju ďalšie dva roky. Z prítomných 534 delegátov získal 510 z 510 platných hlasov. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Fiala podľa očakávania zostal jediným kandidátom na šéfa občianskych demokratov, ktorým je od januára 2014. Nomináciu získal zo všetkých 14 krajov. Fiala v prejave pred svojím znovuzvolením predstavil tri priority na nasledujúce dva roky. Sú nimi utečenecká kríza, geopolitika a energetická bezpečnosť.

 

„Čelíme najväčšej utečeneckej vlne od druhej svetovej vojny a ľudia z Ukrajiny k nám teraz prichádzajú v obavách o svoj život,“ poznamenal Fiala s tým, že nejde o ekonomických migrantov.

 

 

Česká republika podľa neho musí byť tiež dôležitým hráčom na medzinárodnom poli. „Ruská agresia zmení pomery vo svete a zmení aj situáciu v Európe. Teraz sa budú nanovo nastavovať vzťahy medzi štátmi na ďalšie desiatky rokov,“ povedal. Fiala sa vyslovil aj proti neriešenej závislosti na fosílnych palivách z Ruska.

 

„Chcem, aby naša vláda prišla v najbližších týždňoch s komplexným päťročným projektom, ktorej cieľom bude zaistenie energetickej bezpečnosti ČR,“ dodal.

 

Možno vás zaujme: Kolíková je pripravená stať sa súčasťou SaS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona