VIDEO Svetoznámy nápis Hollywood nad Los Angeles niekto zmenil na "Hollyweed"

NETKY.SK • 2 Január 2017, 06:48 • 2 min
VIDEO Svetoznámy nápis Hollywood nad Los Angeles niekto zmenil na "Hollyweed"

LOS ANGELS - Obyvateľov najznámejšej štvrte kalifornského Los Angeles privítalo ráno po novoročných oslavách prekvapenie: svetoznámy nápis Hollywood nad ich mestskou časťou niekto zmenil na "Hollyweed".

slovakia

left justify in out

Neznámy muž v noci na nedeľu preliezol cez ochranné oplotenie okolo nápisu na kopci nad mestom a zmenil dve takmer 14-metrové biele písmená "O" na "e" pomocou veľkých nepremokavých plachiet, nespôsobil tak trvalé škody.

 



Vandala, ktorý bol celý oblečený v čiernom, zachytili bezpečnostné kamery a podľa polície mu za novoročný žart hrozí obvinenie z nedovoleného vniknutia na cudzí pozemok.

Slovo "weed" (tráva) je v hovorovej angličtine označením pre marihuanu. Voliči v Kalifornii v novembri schválili návrh na legalizáciu rekreačného používania marihuany od roku 2018.

 

S nápisom sa odfotil aj člen Jackass Steve-o, ľudia si myslia, že to bol on

 

 

 


Turisti v kopcoch nad Hollywoodom sa v nedeľu ráno fotografovali pred pozmeneným nápisom, pokým o niekoľko hodín správcovia plachty neodstránili.

K podobnému žartíku došlo už pred presne 41 rokmi, keď 1. januára 1976 vysokoškolský študent použil závesy na vytvorenie nápisu "Hollyweed" pri príležitosti zmiernenia kalifornských štátnych zákonov týkajúcich sa marihuany.


 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies