Manželia Fleischerovci, obvinení v kauze Očistec, si dnes vypočuli rozsudok!

NETKY.SK • 25 August 2021, 16:21 • 2 min
Manželia Fleischerovci, obvinení v kauze Očistec, si dnes vypočuli rozsudok!

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v stredu schválil dohodu o vine a treste s exriaditeľom ekonomickej sekcie Ministerstva vnútra SR Martinom Fleischerom a odsúdil ho na dvojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

slovakia

left justify in out

Fleischer pol zadržaný počas novembrovej policajnej akcie Očistec. ŠTS zároveň odsúdil aj jeho manželku Margarétu na rovnaký trest. 

 

"Súd obvinenej uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní päť rokov. Ďalej jej súd uložil zákaz stretávania sa s osobami, ktoré majú na ňu negatívny vplyv, ako aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka. Súd obvinenej uložil peňažný trest vo výške 30-tisíc eur. Suma peňažného trestu pripadá štátu," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

Aj jej manželovi súd uložil zákaz stretávania sa s osobami, ktoré majú na neho negatívny vplyv, ako aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka.

 

"Súd obvinenému uložil peňažný trest vo výške 150-tisíc eur. Suma peňažného trestu pripadá štátu," dodala hovorkyňa. Rozsudok nad dvojicou je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

 

Fleischera prepustili z väzby vo februári tohto roka. Podľa mediálnych správ mal vystupovať ako svedok proti obvinenému podnikateľovi Jozefovi Brhelovi, zadržanému počas januárovej akcie Mýtnik.

 

Podľa TV Markíza jeho výpoveď prispela aj k zadržaniu bývalého riaditeľa Finančnej správy (FS) Františka I. Fleischer tvrdil, že Brhelovi nosil desaťtisíce eur z nelegálnej trestnej činnosti do jeho firmy.

 

Prečítajte si tiež: Minister Mikulec kontakty na mafiu odmieta. Tvrdí, že Fico šíri konšpirácie a lži!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona