VIDEO Unikátne miesto: Tento úžasný dom postavený v skalách je na predaj

NETKY.SK • 4 Január 2017, 16:00 • 2 min
VIDEO Unikátne miesto: Tento úžasný dom postavený v skalách je na predaj

MONTICELLO – Ak hľadáte originálne a zároveň pokojné miesto pre život, možno vás očarí práve Cliff Haven. Je to obrovský dom vytesaný do okraja útesu v Utahu a súčastnosti je na predaj za 960 000 eur. Nový majiteľ by mal byť známy 21. januára.

slovakia

left justify in out

Cliff Haven sa nachádza iba 20 minút od mesta Monticello, v kaňone Montezuma. Aj keď na prvý pohľad pripomína život v dobe kamennej, jeho zariadenie je veľmi moderné. Je tam dostupná Wi-Fi sieť, takže môžete zostať v spojení s celým svetom.

 

img

 

Jedinou nevýhodou, je že vodu treba ťahať zo studne. Nový obyvateľ by preto mal mať určitú fyzickú zdatnosť.

 

Cliff Haven bol postavený v roku 1983. Rozprestiera sa na 12 akroch, má tri garáže, vlastnú záhradu a niekoľko kúpeľní. K dispozícii je deväť izieb - vrátane troch spální, ktorých steny tvoria červené skaly.

 

 

Areál má tiež vlastnú studňu, vinice a ovocný sad, ktorý rodí jablká, broskyne, čerešne a iné. Dve zberné nádrže zachytávajú dažďovú vodu a ich kapacita je až 2000 galónov. Elektrinu vyrábajú solárne panely.

 

Za domom je tunel, ktorý sa využíva pre odtok vody, cirkuláciu vzduchu a môže byť použitý aj ako požiarne schodisko.

 

Jeho pôvodní majitelia ho predávajú, pretože sú už veľmi starí a nevládzu sa o obrovský areál starať. Dúfajú, že nový majiteľ bude mať k tomuto miestu dobrý vzťah a úctu k dielu, ktoré vytvorili.

 

Unikátna stavba je v blízkosti Národného parku Arches, v ktorom sa vyskytuje viac ako 2000 pieskovcových oblúkov vrátane svetoznámeho Delicate Arch.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies