VIDEO Slovenské ľudovky Železiara rozozvučia jaskyňu vo Švajčiarsku

NETKY.SK • 11 August 2017, 10:22 • 2 min
VIDEO Slovenské ľudovky Železiara rozozvučia jaskyňu vo Švajčiarsku

KOŠICE – Folklórny súbor Železiar sa od 12. do 21. augusta zúčastní na medzinárodnom folklórnom festivale RFI - Rencontres de Folklore Internationales Fribourg (Suisse). Ako informoval organizačný vedúci súboru Marián Gereg, Železiar bude reprezentovať ukážkami hudby, spevu a tancov z našich regiónov Abov a Zemplín.

slovakia

left justify in out

„Na požiadanie organizátorov pripravil veľmi špecifický program rómskych tancov a piesni, ktoré bude uvádzať spolu s maďarským a španielskym rómskym folklórom,“ uviedol Gereg. Okrem toho sa na festivale stretnú s folkloristami z Maďarska, Srbska, Španielska, Peru, Ekvádoru, Kanady, Indie, Egypta a samozrejme Švajčiarska.

Netradičné bude hudobné vystúpenie v prírodnej jaskyni, kde sa predstavia speváčky súboru Železiar. Súbor vystúpi tiež v Katedrále sv. Nicholasa a počas Gala show v modernom divadle Equilibre.

Cestu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies