VIDEO Robert Fico: Matovič vydiera Slovensko!

NETKY.SK • 3 December 2021, 16:38 • 2 min
VIDEO Robert Fico:  Matovič vydiera Slovensko!

BRATISLAVA - Líder opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico apeluje na prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby vyzvala vládu na demisiu a zmenu Ústavy SR. Trvá na potrebe predčasných volieb.

slovakia

left justify in out

Politik to uviedol vo videu, ktoré zverejnil dnes na sociálnej sieti Facebook. Prezidentke vyčíta, že podporovala vládu a že vymenovala Igora Matoviča (OĽaNO) najskôr za premiéra a neskôr za ministra financií. "Jediným východiskom pre Slovensko, ktoré je doslova vydierané psychiatrickým pacientom Matovičom a likvidované neschopnou vládou, sú predčasné voľby," vyhlásil. "Ak chcete dať ľuďom vianočný darček a aspoň trochu ich povzbudiť, vyzvite vládu na demisiu a na prijatie potrebnej zmeny ústavy, aby sa okamžite mohli konať predčasné parlamentné voľby." 

 

img

 

Prečítajte si tiež: SaS chce uvoľniť obmedzenia. OĽaNO viní liberálov z populizmu

 

Pripomenul aj vyzbierané podpisy pod petíciou za referendum o predčasných voľbách. Opakovane ju vyzval, aby bola prezidentkou všetkých a neignorovala záujem verejnosti na predčasných voľbách. Upozornil na dôsledky vládnutia súčasnej garnitúry, ktorá podľa neho klame a zneužíva svoju moc. "Slovensko, jeho ľudia, sú ožobračovaní. Strácajú sa posledné prvky právneho štátu a demokracie a vy, pani prezidentka, sa na to len nečinne pozeráte, lebo vašou úlohou bolo a je brániť túto zločineckú vládnu zostavu do posledného dychu," povedal Fico. 

 

 

 

Deklaroval, že Smer-SD si bude ďalej plniť poslanie a bude dôslednou demokratickou ľavicovou opozičnou stranou chrániacou demokraciu, sociálny a právny štát. Skonštatoval, že za aktuálny stav Slovenska nesie hlava štátu 100-krát väčšiu zodpovednosť než HegerPripomenul, že prezidentka už požiadala premiéra, aby prevzal zodpovednosť, jej gesto však Fico označil za nedôveryhodné a účelové na záchranu vlastného mena. "Budeme vás chodiť budiť pred váš Prezidentský palác, aby ste sa konečne začali správať ako hlava suverénneho štátu, Slovenskej republiky, a nie ako hovorkyňa Matoviča a cudzích záujmov," dodal. 

 

Možno vás zaujme: Igor Matovič chce pridať seniorom ďalších 100 eur

 

Prezidentka vo štvrtok vyzvala Hegera, aby kládol dôraz na riešenie aktuálnej pandemickej situácie a tiež chaosu spojeného s vládnymi reformami. Spomenula tiež boje vo vnútri koalície a neustálu hrozbu rozpadu vlády. "Koaliční partneri si hádžu pod nohy polená a potkýna sa na nich celá krajina. Je ilúziou myslieť si, že ľudia môžu dôverovať prijímaným rozhodnutiam, keď ich spochybňujú samotní členovia vlády," vyjadrila sa. 

 

img

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies