Pakistan zrušil chemickú kastráciu ako trest za znásilnenie

NETKY.SK • 19 November 2021, 20:33 • 2 min
Pakistan zrušil chemickú kastráciu ako trest za znásilnenie

ISLAMABAD - V niektorých krajinách je možná chemická kastrácia ako trest za sexuálne násilie. Medzi takéto krajiny patria Poľsko, Česká Republika, Južná Kórea či niektoré štáty v USA.

slovakia

left justify in out

Pakistan odstránil z nového trestného zákona klauzulu, ktorá povoľovala chemickú kastráciu ako trest pre viacnásobných páchateľov sexuálneho násilia. Oznámili to vládni predstavitelia na piatkovej tlačovej konferencii, informuje agentúra Reuters. Rada islamskej ideológie – pakistanská vládna zložka zodpovedná za výklad práva z pohľadu islamu – totiž označila chemickú kastráciu za neislamickú. 

 

img

 

Minulý rok sa v Pakistane stal prípad, keď matku 2 detí vytiahli ozbrojení muži z auta a následne ju znásilnili. To odštartovalo vlnu protestov, po ktorých premiér Imrán Chán prisľúbil prijatie zákona proti znásilneniuPodľa neziskovej organizácie Vojna proti znásilneniu so sídlom v Karáčí pakistanské súdy odsudzujú menej ako 3 percentá páchateľov sexuálneho násilia.

 

Prečítajte si tiež: Taliban vyzval zahraničné krajiny, aby uznali jeho vládu v Afganistane

 

img

 

Chemickú kastráciu vykonávajú podaním liekov, ktoré znižujú hladinu testosterónu u muža, čím oslabia jeho pohlavný pud. Táto procedúra však nie je trvalá a po vysadení liekov sa tvorba mužského hormónu obnoví. Tiež sa používa ako liečba pri niektorých ochoreniach, napríklad rakovine prostaty.

 

Možno vás zaujme: Češku Terezu, odsúdenú za pašovanie heroínu, už môžu prepustiť z väzenia!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies