VIDEO Pri zrážke kamiónov v Kambodži zahynulo päť robotníkov, desiatky ďalších sa zranilo

NETKY.SK • 12 Január 2016, 10:31 • 2 min
VIDEO Pri zrážke kamiónov v Kambodži zahynulo päť robotníkov, desiatky ďalších sa zranilo

PHNOM PÉNH - Päť robotníkov zahynulo a ďalších 65 utrpelo zranenia pri zrážke dvoch nákladiakov v strednej časti Kambodže. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie miestnych úradov.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral dnes ráno v provincii Kampong Speu, západne od hlavného mesta Phnom Pénh. Jeden z kamiónov, ktoré zvážali robotníkov do tamojšej odevnej továrne, zrýchlil a pokúsil sa predbehnúť ďalší; namiesto toho však spôsobil zrážku.


"Bola to poľutovaniahodná nehoda, ku ktorej by nedošlo, ak by vodič šoféroval opatrne," uviedol guvernér provincie Kampong Speu. Kambodžské ministerstvo práce následne vyhlásilo, že pokryje všetky výdavky spojené s piatimi pohrebmi robotníkov a zaplatí tiež potrebné ošetrenie všetkým zraneným.


Textilný a obuvnícky priemysel predstavuje pre Kambodžu najväčší zdroj príjmov z exportu. Približne 700 odevných a obuvníckych tovární v krajine zamestnáva asi 700.000 Kambodžanov. V roku 2014 táto krajina zaslala do Spojených štátov a Európy produkty v celkovej hodnote približne 5,5 miliónov eur.


Dopravné nehody sú jednou z hlavných príčin úmrtí v Kambodži, dodala AP. Podľa správy, ktorú zverejnilo tamojšie ministerstvo dopravy, pri nich v roku 2014 zahynulo vyše 2000 ľudí.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies