Americký hardware a software dostal v Číne červenú

NETKY.SK • 9 December 2019, 12:25 • 2 min
Americký hardware a software dostal v Číne červenú

Čínska Komunistická strana nariadila vládnym úradom, aby v priebehu troch rokov nahradili zahraničný hardvér a softvér.

slovakia

left justify in out

Čína by mala do troch rokov nahradiť zahraničný software a hardware vlastnými produktmi. Tento krok môže zasiahnuť veľké americké firmy, ako sú Microsoft, Dell a HP.

 

img

 

Nariadenie 3-5-2

Podľa nariadenia ústredného výboru Komunistickej strany adresovanému vládnym úradom a inštitúciám na budúci rok majú nahradiť 30 % zahraničných technológií domácimi produktmi, v roku 2021 potom ďalších 50 % a v roku 2022 zvyšných 20 %. Preto dostalo toto nariadenie meno 3-5-2, To je prvé nariadenie s jasným časovým rozvrhom týkajúce sa nahradenia zahraničných technológií domácimi.

 

img

 

Obchovná vojna medzi Čínou a USA

Na jednej strane sú opatrenia reakciou na snahy USA zaobísť sa bez čínskych technológií, ako je napríklad sieťové vybavenie od koncernu Huawei. Obe veľmoci sa takmer už 1,5 roka nachádzajú v obchodnej vojne.

Okrem toho sa čínska vláda snaží chrániť pred eskaláciou obchodnej vojny s USA, uviedol Neil Campling z firmy Mirabaud Securities. Peking chce podľa neho zabezpečiť, aby sa prípadná eskalácia sporu s Washingtonom nedotkla vládnych operácií.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies