VIDEO Prekvapujúca kampaň britskej armády: Do svojich radov láka gayov, moslimov a citlivých ľudí

NETKY.SK • 16 Január 2018, 13:40 • 2 min
VIDEO Prekvapujúca kampaň britskej armády: Do svojich radov láka gayov, moslimov a citlivých ľudí

Niektorí experti kritizujú náborové reklamy britskej armády, ktoré nazývajú politicky korektné, píše Daily Mail. Armáda sa v nich nazameriava na zvyčajnú skupinu, ktorá sa do armády pridáva, ale v kampani "To je spolupatričnosť" ukazuje gayov, modliacich sa moslimov a citlivých ľudí.

slovakia

left justify in out

V najnovšom klipe vidno vojaka, ako si dá dole maskovanú helmu, topánky a začne sa modliť ako moslim, kým ostatní ho pozorujú a nakoniec uznanlivo poklepú po ramene. V iných klipoch sa zas hovorí o tom, že vojaci môžu dať najavo svoje emócie alebo že je v poriadku, že ako muž máte priateľa, píše server Stredoevropan.cz.

 

 

Generál vo výslužbe Tim Cross hovorí, že regrúti by mali vedieť, "že nebudeme mäkkí a nebudeme na ľudí dobrí". Plukovník Richard Kemp, ktorý velil v Afganistáne, kampaň kritizuje, že sa vydala cestou politickej korektnosti. "Jasne sa snaží osloviť skupiny minorít, ktoré môžu, ale nemusia mať o službu v armáde záujem. Prehliadajú tú hlavnú skupinu ľudí, ktorí majú záujem sa pridať."

 

Iný afganský veterán Mike Martin však reklamy obhajuje, pretože sa zameriavajú na status niekam patriť, čo je motivácia sa prihlásiť. Priznáva tiež, že veľa ľudí to vidí inak a hovoria, že predtým sa bojovalo a dnes je to o mäkkom prístupe a o tom "niekam patriť".

 

V jednom klipe je vojak, ktorý si utiera slzu, keď mu príde dopis od dievčaťa. Na ďalšom je žena, ktorá vedie patrolu, na ďalšom hovorí gay, že sa predtým bál priznať, kým je, ale teraz sa čuduje, že to neurobil už dávno.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies