VIDEO Predstavte si, že odprevádzate deti do školy a zrazu zbadáte toto!

NETKY.SK • 14 Február 2018, 11:00 • 2 min
VIDEO Predstavte si, že odprevádzate deti do školy a zrazu zbadáte toto!

Rodičia jednej z najväčších svetových metropol sa boja púšťať svoje deti na ulicu, pretože im hrozí veľké nebezpečenstvo.

slovakia

left justify in out

Hongkong je mimoriadne významným centrom svetového obchodu. Z tohto dôvodu sa neustále rozrastá a to si vyžaduje čoraz väčšie odlesňovanie územia. Avšak táto situácia sa negatívne odráža na tamojšej faune, ktorá v tomto dôsledku prichádza o potravu a svoje teritóriá. Preto sa zúfalé zvieratá čoraz častejšie začínajú objavovať v obývaných zónach, z čoho sú miestni vydesení.

 

Tu Dong nedávno odprevádzal svoje dieťa do školy. Zrazu zaregistroval zvláštne zvuky a keď sa lepšie pozrel, pri smetiakoch zbadal niečo, čo ho poriadne vyľakalo. Bolo tam totiž stádo diviakov!

 

Išlo konkrétne o vyhladovanú diviačiu „rodinku“. Mama stála na zadných nohách a prehrabávala sa v smetiaku v snahe nájsť niečo pod zub, zatiaľ čo menšie diviaky pobehovali navôkol. Treba však povedať, že dospelý jedinec dosahoval skutočne úctyhodné rozmery a zrejme netreba hovoriť, že diviak, obzvlášť ak sa jedná o samicu s mláďatami, dokáže človeka bez väčších problémov zabiť. V tomto prípade situácii nepridávala ani skutočnosť, že zvieratá boli hladné.

 

Hongkong podobné prípady zažíva pravidelne a stav sa zhoršuje. Niet sa však čo čudovať. Ochranári správanie zvierat obhajujú. Prišli o svoje domovy, nemajú čo jesť, a tak sú hladné. Je preto prirodzené, že hľadajú potravu v blízkosti ľudských sídel. Obyvatelia preto budú musieť vymyslieť spôsob, ako v budúcnosti zamedziť ich stretom s človekom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies