Polícia bude efektívnejšie bojovať proti environmentálnym trestným činom. Pomôže im nová technika

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 08:22 • 2 min
Polícia bude efektívnejšie bojovať proti environmentálnym trestným činom. Pomôže im nová technika

Polícia bude v prípadoch environmentálnej kriminality pripravená zasahovať omnoho účinnejšie, vďaka dotácie vo výške takmer 2,5 milióna eur z environmentálneho fondu. Získa tak techniku, ktorá jej pomôže v ťažkých terénoch a v zložitých prípadoch pri odhaľovaní, aj vyšetrovaní miliónových škôd na prírode.

slovakia

left justify in out

 Peniaze plánuje využiť na obstaranie 36 vozidiel, deviatich štvorkoliek, dvoch motorových člnov a lokalizačnú, pozorovaciu a detekčnú techniku. Orgány činné v trestnom konaní by tak mali získať lepší prístup do ťažšie prístupných terénov.

„Environmentálna kriminalita je jednou z najvážnejších bezpečnostných hrozieb pre Slovensko a jej nepriaznivé následky sa týkajú každého z nás, preto polícia urobí všetko potrebné na elimináciu tejto hrozby,“ uviedla prvá viceprezidentka Policajného zboru Jana Maškarová.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Mladá Judita už pozná verdikt súdu. Vo väzení strávi 12 rokov za vraždu 16-ročného kamaráta

Zakúpenie techniky je súčasťou projektu „Posilnenia kapacít Policajného zboru v boji proti environmentálnej trestnej činnosti“. Využívaná bude na odhaľovanie trestnej činnosti, vykonávanie obhliadok miesta činu, zaisťovanie stôp a dôkazov na usvedčenie páchateľov.

 

V BOJI PROTI ENVIRONMENTÁLNEJ KRIMINALITE POLÍCII POMÔŽE NOVÁ TECHNIKA Fotografia je ilustračná Polícia bude v...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Utorok 20. apríla 2021


V rámci takmer 2,5 miliónového schváleného rozpočtu projektu je aktuálne v rôznom stupni procesu verejného obstarávania realizovaných 10 samostatných súťaží na nákup materiálno-technického zabezpečenia určeného pre útvary Policajného zboru, ktoré sa venujú problematike environmentálnej trestnej činnosti

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies