AKTUALIZOVANÉ VIDEO Požiar muničného skladu bola sabotáž

NETKY.SK • 27 September 2017, 16:46 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Požiar muničného skladu bola sabotáž

KYJEV - S obrovským požiarom v sklade ukrajinskej armády bojuje dnes viac než 1200 hasičov.

slovakia

left justify in out

Požiar muničného skladu v ukrajinskej Kalynivke, ktorý zničil obrovské množstvo munície ukrajinskej armády, vyšetrujú ako sabotáž.

 

O sabotáži hovorí aj ukrajinský premiér Volodymyr Hrojsman, ktorý po stredajšom mimoriadnom rokovaní vlády pripomenul, že Ukrajina je vo vojne a je jasné, že jej nepriatelia "spravia všetko, čo je v ich silách, aby ju oslabili".
 

 

Munícia v horiacom sklade na vojenskej základni pri Kalynivke neďaleko mesta Vinnycia vybuchovala ešte aj dnes ráno, uviedol hovorca rezortu obrany. Ukrajinský premiér Volodymyr Hrojsman ale po príchode na miesto požiaru povedal, že situáciu majú pod kontrolou.

 

 

Po mohutných výbuchoch sa v utorok neskoro večer vzniesli do vzduchu mraky plameňov. Hustý čierny dym bolo nad vojenským zariadením vidno aj dnes ráno. Plamene zničili štyri obytné budovy.

 

Podľa vyhlásenia hovorkyne ukrajinskej bezpečnostnej služby pre agentúru UNIAN sa incident posudzuje ako sabotáž.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko zvolal súvislosti s týmto požiarom na dnes ráno mimoriadne zasadnutie.

 

Z okruhu piatich kilometrov v okolí skladiska pri meste Vinnycia evakuovali všetkých civilistov a do vzdialenosti 50 kilometrov od miesta požiaru vyhlásili bezletovú zónu, uviedla polícia. Oblasť je rovnako z bezpečnostných dôvodov uzatvorená pre železničnú a automobilovú dopravu.

 

 

 

Dosiaľ neboli hlásené správy o prípadných stratách na životoch alebo zranených.

 

Požiar vypukol v čase, keď sa vo Vinnyckej oblasti v strednej časti krajiny koná veľké protiteroristické cvičenie, vyplýva z oznamu na internetovej stránke oblastnej správy. Prípadný súvis týchto dvoch udalostí nebol bezprostredne známy.

 

V armádnom skladisku pri meste Vinnycia sa nachádza 188.000 ton munície spoločne so strelami pre rôzne typy raketových systémov.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies