Sme rodina má pri hlasovaní o dohode s USA zelenú kartu!

NETKY.SK • 8 Február 2022, 13:39 • 2 min
Sme rodina má pri hlasovaní o dohode s USA zelenú kartu!

BRATISLAVA – Poslanci klubu Sme rodina si vyžiadali voľné hlasovanie k obrannej dohode s USA. Budú hlasovať podľa svojho vedomia a svedomia. Po zasadnutí poslaneckého klubu Sme rodina to vyhlásil jeho šéf Peter Pčolinský.

slovakia

left justify in out

„Konkétne počty, kto bude ako hlasovať, nebudeme hovoriť. Naši poslanci majú zelenú kartu,“ priblížil Pčolinský. Nepovedal ani to, ako bude hlasovať on sám. V uplynulých dňoch už poslanci Patrick Linhart a Martin Borguľa z klubu Sme rodina avizovali, že obrannú dohodu nepodporia.

 

img

 

Opozičná strana Smer–sociálna demokracia (Smer-SD) mieni podať návrh, aby sa o obrannej dohode s USA hlasovalo aklamačne. To znamená, aby sa každý poslanec postavil a povedal, že je za alebo proti dohode. Ak tento návrh Smeru-SD neprejde, strana podľa jej predsedu Roberta Fica urobí všetko pre to, aby Slovensko poznalo tváre „zradcov“. Možno Smer-SD vyvesí bilbordy s tvárami poslancov, ktorí vojenskú obrannú dohodu podporili. Pčolinský k tomu povedal, že Fico si robí štandardnú opozičnú politiku.

 

 

Možno vás zaujme: Sme rodina nepodporí predĺženie núdzového stavu. Očakáva výhodné riešenia na pomoc pri zvýšených cenách energií



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies