VIDEO Orkán Herwart má v strednej Európe najmenej šesť obetí

NETKY.SK • 30 Október 2017, 07:44 • 2 min
VIDEO Orkán Herwart má v strednej Európe najmenej šesť obetí

BELÍN - Orkán Herwart si v nedeľu v strednej Európe vyžiadal najmenej šesť obetí na životoch, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V Nemecku pri ústí rieky Odra do Baltického mora sa v silnom vetre prevrhol motorový čln s trojčlennou posádkou. Dvoch ľudí - muža a ženu - sa podarilo záchranárom z vody vytiahnuť. Žena však pri prevoze do nemocnice zomrela. Jedna osoba ostáva nezvestná.

 

Istý 63-ročný kempista sa utopil v Sehestedte taktiež na severe Nemecka. Dvaja ľudia zahynuli v Českej republike a taktiež v Poľsku.

 

V Berlíne jeden muž utrpel vážne zranenia po tom, čo sa naňho zrútilo lešenie. V Hamburgu, ktorý postihol aj silný dážď, sa zase vyliala rieka Labe. Voda tam zatopila viaceré obytné budovy a sklady.

 

 

V dôsledku vlnobitia v Severnom mori uviazla na plytčine pri ostrove Langeoog 225 metrov dlhá nákladná loď Glory Amsterdam. Na plavidle sa nachádza 1800 ton palivového oleja a 140 ton lodnej nafty. Experti zatiaľ nezistili únik ropných látok.

 

Hovorkyňa nemeckých železníc v nedeľu večer oznámila, že diaľkové spoje sa v Nemecku podarilo obnoviť. Predtým bola pozastavená vlaková doprava v siedmich zo 16 nemeckých spolkových krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies