Polícia vyšetruje vládne večierky

NETKY.SK • 25 Január 2022, 14:20 • 2 min
Polícia vyšetruje vládne večierky

LONDÝN - Londýnska polícia v utorok oznámila, že začína vyšetrovať večierky, ktoré sa konali počas pandémie na Downing Street. Objavili sa aj nové obvinenia.

slovakia

left justify in out

Komisárka Metropolitnej polície (MPS) Cressida Dicková povedala, že MPS vyšetruje možné porušenia pandemických pravidiel na Downing Street 10 a na ulici Whitehall počas uplynulých dvoch rokov. Na ulici Whitehall v centre Londýna sídli viacero ministerstiev a vládnych úradov.

 

img

 

Druhá stála tajomníčka úradu vlády Sue Grayová v súčasnosti vedie vyšetrovanie možného porušenia pandemických opatrení členmi britskej vlády počas lockdownu. Žiadosť o začatie policajného vyšetrovania podľa Diskovej vychádza z informácií z tohto vyšetrovania i zo zistení príslušníkov MPS. Vyšetrovanie tajomníčky Grayovej podľa hovorcu britskej vlády pokračuje a je v kontakte s Metropolitnou políciou.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Vojaci zadržali prezidenta a prevzali moc v Burkine Faso

 

Britské médiá počas pondelka a utorka informovali o ďalších možných porušeniach pandemických pravidiel počas narodeninovej oslavy premiéra Borisa Johnsona 19. júna 2020. Úrad britského premiéra na Downing Street potvrdil, že personál sa na tejto adrese zišiel na oslave v období, keď bol v Británii v platnosti lockdown. Downing Street však odmietol tvrdenia médií o večierku s 30 osobami.

 

img

 

Viacerí členovia Konzervatívnej strany už Johnsonovi vyjadrili nedôveru v spojitosti s večierkami. Poslanec David Davis ho 19. januára požiadal, aby odstúpil.

 

Možno vás zaujme: Len šesťtýždňová dcéra Borisa Johnsona sa nakazila koronavírusom

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona