Rakúsko ruší hraničné kontroly na niektorých priechodoch, v zozname je aj Slovensko

NETKY.SK • 17 Máj 2020, 09:52 • 2 min
Rakúsko ruší hraničné kontroly na niektorých priechodoch, v zozname je aj Slovensko

BRATISLAVA - Od nedele 17. mája ruší Rakúsko systematické kontroly zo svojej strany na vnútorných hraniciach so Švajčiarskom, Lichtenštajnskom, Nemeckom, Českou republikou, Slovenskom a Maďarskom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nie so všetkými susedmi 

Kontroly s Talianskom a Slovinskom zostávajú zachované. Informoval o tom Policajný zbor SR.

 

img

 

Platné opatrenia pre Slovákov 
Pre slovenských občanov platia pri prekročení hraníc do Rakúska všetky ostatné opatrenia: negatívny test na COVID-19 nie starší ako 4 dni alebo 14-dňová povinná domáca karanténa - okrem presne daných výnimiek. Tieto opatrenia budú policajné hliadky v Rakúsku náhodne kontrolovať.

 

img

 

Otvorené hranice s Rakúskom 
Hraničné kontroly v SR sa budú podľa polície naďalej vykonávať. Hoci Rakúsko od nedele otvára hranice so Slovenskou republikou, neznamená to, že rovnaké pravidlá platia aj pri vstupe na naše územie. V tomto prípade je potrebné riadiť sa opatreniami stanovenými v Slovenskej republike. Pre osoby prichádzajúce na Slovensko stále platí povinnosť štátnej karantény, pričom pre niektoré skupiny ľudí platia výnimky za jasne stanovených pravidiel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies