Antonina Vadalu odsúdili na deväť rokov väzenia

NETKY.SK • 11 Október 2019, 09:41 • 2 min
Antonina Vadalu odsúdili na deväť rokov väzenia

BRATISLAVA - Podnikateľ Antonino Vadala, ktorého na Slovensku po vražde novinára Jána Kuciaka zadržala polícia, bol v Taliansku za obchod z drogami odsúdený na deväť rokov a štyri mesiace väzenia.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na svojej internetovej stránke denník Gazzetta del Sud, pričom na Slovensku prvý informáciu priniesol Denník N. Vadala bol podľa talianskych médií súčasťou skupiny, ktorá do Talianska dovážala z Južnej Ameriky kokaín. Spolu s Vadalom bolo v prípade odsúdených 16 ľudí, pričom najvyšší trest predstavoval 23 rokov.

Senát Špecializovaného trestného súdu ešte koncom júla 2018 rozhodol o prerušení trestného stíhania Vadalu z dôvodu podania návrhu na odovzdanie trestného stíhania do cudziny. Na Slovensku čelil Vadala obžalobe pre pokus o poškodzovanie finančných záujmov Európskych spoločenstiev a pokus o subvenčný podvod. Obžaloba sa týkala snahy vylákať v roku 2009 od Pôdohospodárskej platobnej agentúry eurodotácie v celkovej výške takmer 120-tisíc eur prostredníctvom spoločnosti Bio - Finiš, ktorej bol obvinený konateľom, klamlivo deklarujúc záväzky súvisiace s podmienkami poskytnutia podpory pre poľnohospodárov.

Na Slovensku Vadala, ktorého spomínal v textoch aj zavraždený novinár Ján Kuciak, podnikal na východnom Slovensku v oblasti poľnohospodárstva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies