VIDEO: Obrie ruky zdvihnuté z vody v Benátkach upozorňujú na globálne otepľovanie

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 19:32 • 2 min
VIDEO: Obrie ruky zdvihnuté z vody v Benátkach upozorňujú na globálne otepľovanie

Umelec Lorenzo Quinn dokončil v Benátkach v roku 2017 svoju inštaláciu určenú pre Bienále 2017. Dielo z názvom "Podpora" predstavuje veľké ruky dvíhajúce sa z vodnej hladiny k fasádam budovy Ca 'Sagredo Hotela. Ruky majú symbolizovať stúpajúcu hladinu morí v dôsledku globálneho otepľovania.

slovakia

left justify in out

Umelec Lorenzo Quinn nie je žiadny začiatočník v odbore. Svet o ňom mohol počuť už mnohokrát v súvislosti so sochárstvom. 

 

Quinn je známy svojou špecializáciou na časti tela, najmä ruky, ktoré dokáže napasovať doslova kamkoľvek, od veľkých skulptúr až po úplne malé šperky. 

 

Gigantické ruky v Benátkach, ktoré vyčnievajú z vody a ktorých význam je oveľa hlbší, než sa na prvý pohľad môže zdať, s názvom "Support" teda "Podpora", nesymbolizujú len podporu stien hotela.

 

Vizuálny koncept diela naráža predovšetkým na vplyv klimatických zmien a zvyšovanie hladiny svetového oceánu, ktoré majú na historické mesto obrovský vplyv.

 

Kamenné ruky tak nie sú len veľkolepým umeleckým zážitkom, ale aj informujú ľudí, aby neboli voči našej planéte ľahostajní. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies