VIDEO: Nový Hyundai ponúka okrem vylepšenia motora aj rôzne elektrické novinky

NETKY.SK • 15 Október 2019, 16:31 • 2 min
VIDEO: Nový Hyundai ponúka okrem vylepšenia motora aj rôzne elektrické novinky

BRATISLAVA – Tento model si netreba zamieňať s jeho staršou verziou, ktorú Kórejci predstavili už v roku 2016. Jedná sa o novú špecifikáciu s vylepšeniami, keďže staršia verzia popri konkurencii čoraz viac stagnovala.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hyundai už pred tromi rokmi prišiel na trh s prelomovým elektromobilom, no tentoraz sa chce posunúť ešte o krok dopredu. Zaujímavé zmeny nastali pod kapotou. Motor je teraz výkonnejší a čo je podstatnejšie, kapacita batérie sa zvýšila o 36%. S takýmto parametrom preto výrobca predpokladá, že dojazd by sa mal pohybovať na úrovni 294 km. Oproti staršej verzii je to o 14 km navyše. Na papieri možno zanedbateľný údaj, no v praxi môže byť 14 km k najbližšej elektrostanici celá večnosť.

 

 

Integrovaná nabíjačka má po novom výkon 7,2 kW. Navyše nový IONIQ sa bude dať nabíjať aj podporným výkonom o hodnote 100 kW. Do hodiny sa auto nabije na 80%, čo nie je vôbec zlé. Rekuperačný systém, teda nabíjanie energie, je už možné ovládať pedálom akcelerácie pod volantom. Pribudol aj jazdný režim Eco+. Z názvu vyplýva, že sa jedná o pridanú hodnotu v oblasti ekológie.

 

 

Nová predná maska síce vychádza z modelu KONA, avšak už nepôjde len o plast. Hlavnou zmenou bude jej aktívne chladenie vďaka výrezom. Svetlá prešli tiež zmenou. Už sa zaraďujú medzi tzv. fullLED. Póvodne jeden LED pásik už teraz tvorí pár. 

 

 

Elektronických noviniek je vo vozidle hneď niekoľko. Prvou je balíček Hyundai SmartSense, ktorý obsahuje hneď niekoľko systémov - na rozpoznávanie chodcov a cyklistov, na upozornenie vodiča v prípade únavy za volantom, či systém ktorý vás upozorní na svojvoľné opustenie jazdného pruhu. Mimo štandardnej výbavy bude dostupný aj tzv. "Lane Following Assist", ktorý váš Hyundai udrží v strede jazdného pruhu.

 

 

Kórejci pri IONIQ-u predstavili aj novú mobilnú aplikáciu pre všetky svoje modely tzv. "Hyundai Bluelink". Jej výhodou je, že dokáže na diaľku ovládať kúrenie, klimatizáciu či samotné nabíjanie batérie. Okrem toho budete vedieť cez mobil odomknúť či zamknúť automobil. Aplikácia upozorní vodiča aj na neoprávnené vniknutie do vozidla. Hyundai myslel aj na to, pokiaľ vodič svoj mobil stratí, alebo mu ho niekto odcudzí. V takomto prípade sa netreba zľaknúť. Diaľkové ovládanie vozidla je cez mobil možné len prostredníctvom špecifického Bluelink User PIN kódu.

 

 

V kombinácii so systémom AVN bude môcť vodič počas jazdy hlasovo ovládať navigáciu, ako aj diktovať SMS správy v 6-tich rozdielnych jazykoch. AVN má aj novú funkciu pripojenia dvoch smartfónov cez Bluetooth.  

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies