O mladej aktivistke Grete Thunberg vyjde v budúcom roku dokument. Verejnosť sa má na čo tešiť!

NETKY.SK • 18 November 2020, 13:41 • 2 min
O mladej aktivistke Grete Thunberg vyjde v budúcom roku dokument. Verejnosť sa má na čo tešiť!

ŠTOKHOLM – O švédskej aktivistke Grete Thunberg vyjde na budúci rok dokumentárny film.

slovakia

left justify in out

Táto mladá školáčka, ktorá sa pred niekoľkými rokmi dostala do povedomia verejnosti potom, ako opakovane pred švédskym parlamentom štrajkovala za budúcnosť planétyvyzývala kompetentných, aby sa začali intenzívnejšie venovať problémom okolo klimatickej krízy. Netrvalo dlho a pripojili sa k nej ľudia po celom svete.

 

Cesta z ulice až do OSN

 

Verejnosť, ktorej nie je ľahostajná budúcnosť ďalších generácií, tak začala podporovať v tom čase iba 15-ročné dievča, ktoré chodilo namiesto do školy na ulicu s transparentom vyzývajúcim k väčšej ochrane životného prostredia..

 

Po niekoľkých rokoch sa táto aktivistka zúčastnila mnohých protestov po celom svete, ocitla sa na klimatickom samite priamo na pôde OSN, kde otvorene kritizovala nečinnosť lídrov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Thunbergovej nadácia dá Afričanom 150-tisíc eur

 

Aj napriek tomu, že si získala srdcia a obdiv mnohých ľudí, má aj veľa kritikov, ktorým sa sprieči počúvať reči o ich neschopnosti konať a prijať nepopulárne opatrenia v súvislosti s klimatickými zmenami.

 

img

 

O tejto najmladšej aktivistke na svete už budúci rok vyjde dokument, v ktorom sa verejnosť dozvie o jej vytrvalosti, odhodlaní, ale aj o tom, ako sa jej podarilo rozhýbať či motivovať k činom mnohých svetových lídrov a známe osobnosti. Ľudia sa tiež dozvedia, ako sa z ulice dopracovala až na rôzne významné zhromaždenia či sa stretla s rôznymi zaujímavý ľuďmi.

 

Dva krát precestovala Atlantik

Verejnosti sa vryla do pozornosti aj svojou dvojtýždennou cestou do Spojených štátov na jachte, kde bola prizvaná na klimatický samit. Greta totiž odmietla ísť lietadlom, pretože to zanecháva výraznú uhlíkovú stopku.

 

Preto si zvolila ekologickejšiu aj keď zdĺhavejšiu formu dopravy naprieč celým Atlantikom. Zároveň bola aj horúcou adeptkou na získanie Nobelovej ceny.

 

img

 

Zatiaľ nie je známy presný dátum premiéry, no tvorcovia predpokladajú, že to bude už v priebehu budúceho roka. Producenti totiž musia spracovať veľké množstvo materiálu, keďže Greta mala množstvo verejných výstupov, prejavov a rečnila na rôznych zhromaždeniach.  

 

Prečítajte si viac: Alternatívna Nobelova cena umožnila Thunbergovej založiť vlastnú nadáciu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies