WHO zvolala zasadnutie krízového výboru v súvislosti s koronavírusom

NETKY.SK • 29 Apríl 2020, 20:38 • 2 min
WHO zvolala zasadnutie krízového výboru v súvislosti s koronavírusom

ŽENEVA - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zvolala na štvrtok zasadnutie svojho krízového výboru, aby zhodnotila súčasný stav pandémie nového koronavírusu - tri mesiace po tom, ako táto agentúra OSN vyhlásila stav globálnej zdravotnej núdze. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

 

"Zajtra zvolám ďalšie stretnutie krízového výboru... s cieľom vyhodnotiť vývoj pandémie," uviedol generálny riaditeľ WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 

Tedros zároveň na stredajšom tlačovom brífingu obhajoval reakciu agentúry na šírenie koronavírusu, píše agentúra Reuters.

 

Transparentnosť a zodpovednosť

"WHO od začiatku konala rýchlo a rozhodne, aby varovala svet," povedal po tom, ako poskytol časový harmonogram toho, čo agentúra vedela tesne pred vyhlásením stavu globálnej zdravotnej núdze 30. januára.

Tedros zdôraznil, že WHO vydala výstrahy včas, a podotkol, že organizácia sa "zaviazala k transparentnosti a zodpovednosti".

 

Pandémia ochorenia COVID-19, spôsobovaného koronavírusom SARS-CoV-2, si celosvetovo vyžiadala viac než 219.000 životov, nakazili sa vyše tri milióny ľudí, vyplýva zo stredajšej bilancie Univerzity Johnsa Hopkinsa so sídlom v Baltimore.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona