VIDEO Nemecká polícia vykonala raziu v migrantskom azylovom centre

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 10:57 • 2 min
VIDEO Nemecká polícia vykonala raziu v migrantskom azylovom centre

ELLWANGEN - Stovky policajtov vykonali vo štvrtok nadránom raziu v azylovom centre pre migrantov na juhu Nemecka po tom, ako sa odtiaľ pred niekoľkými dňami nepodarilo úradom deportovať 23-ročného uchádzača o azyl z Toga.

slovakia

left justify in out

Polícia uskutočnenie operácie potvrdila. Neskôr oznámila, že Togčana sa podarilo nájsť a identifikovať. Spolu s ďalšími 17 žiadateľmi o azyl, ktorí v zariadení v Ellwangene, ležiacom približne 85 kilometrov juhozápadne od Norimbergu, opakovanie spôsobovali problémy, bude prevezený do iných záchytných centier, uviedla agentúra DPA.

 

Togčan by mal byť na základe Dublinského azylového systému vrátený späť do Talianska. Niekoľko ľudí vrátane troch policajtov utrpelo pri razii zranenia.

 

V pondelok okolo 150-200 obyvateľov azylového centra obklopilo policajné vozidlá vyslané po Togčana a znemožnili tak jeho deportáciu, keď policajti museli nakoniec odovzdať kľúčiky od jeho pút, pretože agresívny dav sa im vyhrážal fyzickou likvidáciou.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies