VIDEO: Messiho ľavačka opäť čarovala, Neymar skóroval po tisícminútovom pôste

NETKY.SK • 12 Január 2017, 11:41 • 2 min
VIDEO: Messiho ľavačka opäť čarovala, Neymar skóroval po tisícminútovom pôste

MADRID - Ofenzívne trio Luis Suárez, Neymar, Lionel Messi nedopustilo blamáž FC Barcelona vo futbalovom španielskom Kráľovskom pohári. Každý z nich jedným gólom prispel k víťazstvu 3:1 v stredajšej osemfinálovej odvete s Athleticom Bilbao. Katalánci napriek prehre 1:2 v Bilbau prenikli do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Postupový gól strelil v 78. minúte z priameho kopu Messi, z ktorého sa stáva špecialista na kľúčové presné zásahy z týchto situácií. V ostatných troch zápasoch Barcelony zakaždým skóroval z priameho kopu, čo sa mu ešte v drese "Barcy" nikdy nepodarilo. V Bilbau úspešnou realizáciou iba znížil na 1:2, vo Villarreale sa v 90. minúte postaral o remízu 1:1.


"Messi rozhodol, ako vždy. Dúfam, že zostane súčasťou nášho tímu ešte veľa rokov, nepoznám od neho lepšieho," zhodnotil tréner FC Barcelona Luis Enrique, ktorého mohol tešiť aj koniec gólových suchôt Neymara. Brazílčan trafil "do čierneho" po troch mesiacoch, neskóroval v jedenástich zápasoch za sebou. V stredu na Camp Nou najskôr v 35. min nabil Suárezovi na efektný volej na 1:0 a v 48. min si vykoledoval pokutový kop, ktorý sám bezpečne premenil. 

 

V 35. min otvoril skóre svojím 100. presným zásahom v barcelonskom drese Uruguajčan Luis Suárez. 

 

 

O zápletku sa postaral gólom na 1:2 Enric Saborit, riešenie priniesla Messiho exekúcia priameho kopu z vyše 20 metrov. Lopta z jeho kopačky zapadla presne k pravej žrdi bránky Gorku Iraizoza. Argentínčan 26. gólom z priameho kopu vyrovnal klubový rekord holandského bombardéra Ronalda Koemana.


Juhoamerický útočný trojzáprah Suárez, Messi, Neymar od svojho zrodu dosiahol už 302 gólov, na jubilejných 300 zaokrúhlil Suárez, bol zároveň jeho stým v drese Barcelony.


FC Barcelona je obhajcom trofeje, usiluje sa o 28. celkový triumf, tretí za sebou. "Hrali sme dobre, trpezlivo som si počkali na príležitosti. Súper sa presadil z jedinej šance," uzavrel kouč Luis Enrique.


 

Nevídané strelecké suchoty konečne ukončil brazílsky futbalista Neymar, a to v stredajšom odvetnom zápase osemfinále španielskej pohárovej súťaže Copa del Rey. Zakončovateľ FC Barcelona sa gólom z pokutového kopu v úvode druhého polčasu podpísal pod víťazstvo 3:1 znamenajúce postup do ďalšieho kola a prelomil 1021 minút, teda približne 17 hodín trvajúci pôst bez presného zásahu v drese katalánskeho klubu.

 

Dvadsaťštyriročný Brazílčan neskóroval za "blaugranas" od 19. októbra, keď sa vtedy presadil v závere duelu skupinovej fázy Ligy majstrov proti Manchestru City (4:0), pripomenul server espnfc.com. Na jeseň predĺžil zmluvu v Barcelone do 30. júna 2021. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies