Počet kandidátov na post prezidenta SR sa ešte môže zmeniť

NETKY.SK • 26 Február 2019, 14:39 • 2 min
Počet kandidátov na post prezidenta SR sa ešte môže zmeniť

BRATISLAVA - Počet uchádzačov o post prezidenta sa môže ešte pomeniť. Kandidát na hlavu štátu môže totiž svoju kandidatúru stiahnuť najneskôr 48 hodín pred prvým kolom volieb. Musí tak urobiť písomne a rozhodnutie doručiť predsedovi parlamentu.Ten túto skutočnosť oznámi štátnej komisii, ktorá zverejní informáciu vo volebných miestnostiach a na webe ministerstve vnútra.

slovakia

left justify in out

Po vzdaní sa kandidatúry už podľa zákona opätovne žiadna osoba kandidovať nemôže. V prípade, ak sa uchádzač o post prezidenta vzdá po vytlačení hlasovacích lístkov, údaje o ňom sa už na ňom nezmenia.

 

img

 

O post hlavy štátu SR sa uchádzajú 13 kandidáti z pôvodného počtu 15. Ako prvý z prezidentského súboja odstúpil József Menyhárt. Robert Mistrík odstúpil dnes v prospech Zuzany Čaputovej.

 

img

 

Prvé kolo prezidentských volieb sa bude konať 16. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa konať 30. marca druhé kolo. Postupujú doň dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Hlasovať sa bude od 7.00 do 22.00 h. 

 

V abecednom poradí kandidujú Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies