VIDEO Malé lietadlo núdzovo pristálo na diaľnici v New Yorku

NETKY.SK • 5 Január 2014, 10:24 • 2 min
VIDEO Malé lietadlo núdzovo pristálo na diaľnici v New Yorku

NEW YORK - Lietadlo malo problémy s motorom, pilot sa preto rozhodol pristáť na diaľnici.

slovakia

left justify in out

Menšie lietadlo v sobotu popoludní núdzovo pristálo na diaľnici v New Yorku. Incident vyľakal vodičov, nikto však neutrpel vážnejšie zranenia, informovala s odvolaním sa na miestne úrady agentúra AP.

Lietadlo Piper PA-28 vyštartovalo zo štátu Connecticut na prehliadku Sochy slobody a práve smerovalo späť, keď malo nekonkretizované problémy s motorom. Pilot sa preto rozhodol pristáť na diaľnici v newyorskom obvode Bronx v oblasti, kde prechádza cez Van Cortlandtov park.

Na palube boli traja ľudia - pilot a dve pasažierky. Podľa polície ani hasičov zjavne neutrpeli vážne poranenia. Newyorský starosta Bill de Blasio uviedol, že ich previezli do nemocnice v Bronxe so život neohrozujúcimi zraneniami.

"Bol to tak trochu zázrak, čo sa stalo dnes v našom meste," povedal de Blasio novinárom s tým, že úspešné pristátie na diaľnici bez vážnejších zranení alebo úmrtí bolo "úžasné".

K šťastnému koncu prispelo zrejme aj to, že dopravu na diaľnici zastavili pracovníci mestského dopravného oddelenia, ktorí pri oprave výtlkov zbadali lietadlo smerujúce k nim. Stroj podľa fotografií svedkov skončil so zničeným podvozkom pri zasneženom kraji cesty.

Diaľnica bola uzavretá asi dve a pol hodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies