VIDEO Kto vlastne bojuje na Ukrajine?! V Mariupole natočili anglicky hovoriacich ozbrojencov

NETKY.SK • 26 Január 2015, 17:04 • 2 min
VIDEO Kto vlastne bojuje na Ukrajine?! V Mariupole natočili anglicky hovoriacich ozbrojencov

MOSKVA - Ozbrojení muži v uniformách bez označenia, hovoriaci plynulou angličtinou, ktorí sa objavili na videonahrávkach po sobotňajšom útoku v ukrajinskom Mariupole, vyvolávajú otázky o možnej účasti zahraničných žoldnierov v konflikte, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Mariupol sa stal terčom ťažkého ostreľovania, ktoré si vyžiadalo najmenej 30 mŕtvych a približne 100 zranených. Zo zodpovednosti za masaker sa vzájomne obviňujú ukrajinskí vojaci a proruskí separatisti.

 

Prvý muž, ktorý sa objavil na videonahrávke miestnych novinárov, odmietol odpovedať na otázky a zakrývajúc si tvár rukou rýchlo odkráčal so slovami, aby nesnímali jeho tvár: "Outta my face, outta my face, please."

 

 

Ďalšie video ukazuje muža, ktorý skúma miesto dopadu nevybuchnutej munície. Podľa RIA Novosti sa zdá, že angličtina je jeho materinským jazykom.

 

 

Najmenej 30 ľudí prišlo o život a okolo 100 utrpelo zranenia pri dnešných raketových útokoch na obytné štvrte Mariupolu, strategicky významného prístavu na pobreží Azovského mora, ktoré kontroluje ukrajinská armáda. 

 

 

K útokom došlo niekoľko hodín predtým, ako východoukrajinskí povstalci ohlásili začiatok ofenzívy vočiMariupolu. 

 

Ako obyčajne nie je možné overiť, kto je za ostreľovanie zodpovedný. Vláda v Kyjeve tvrdí, že obete spôsobili rakety typu Grad odpálené separatistami, čo však oni popierajú a vinu za ostreľovanie pripisujú ukrajinskej armáde. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies