VIDEO Kapela Queer Jane pokrstí vo štvrtok album Home

NETKY.SK • 16 Január 2017, 14:06 • 2 min
VIDEO Kapela Queer Jane pokrstí vo štvrtok album Home

BRATISLAVA - Slovenská indie-popová kapela Queer Jane pokrstí vo štvrtok 19. januára svoju druhú štúdiovku Home (2016). Nahrávku, ktorú vydali 1. decembra, uvedú do života v bratislavskom Nu Spirit Clube.

slovakia

left justify in out

Skupina sa na podujatí predstaví v novej zostave, ktorú doplnil klávesák Jakub Ursiny, známy tiež vďaka interpretovaniu skladieb jeho otca Deža Ursinyho. Krstným otcom novinky bude hudobník a producent Laco Lučenič.


Štúdiovka Home obsahuje desať piesní, z ktorých väčšina vznikla v Anglicku. Celý album nahral a zmixoval frontman kapely Vlado Nosáľ, o mastering sa postaral anglický producent Christian Aindow.


V Nu Spirit Clube premiérovo zahrajú celú nahrávku naživo. "Behom posledného roka som sa pohyboval medzi Anglickom, Slovenskom a Českom. Zrazu som zistil, že som pri týchto potulkách nahral album. Spája ho téma hľadania domova, aj vďaka tomu, že vznikal na viacerých miestach," dodal Nosáľ.


Kapelu Queer Jane založil v roku 2012 skladateľ, gitarista a spevák Vlado Nosáľ, ktorý v minulosti zaujal aj spoluprácou s americkou formáciou The Brian Jonestown Massacre. V Queer Jane okrem menovaných pôsobia aj basgitarista Lukáš Valter a bubeník Adam Jánoš.

 

Muzikantov inšpiruje najmä tvorba zo 60. rokov minulého storočia, ale tiež country či punk. V roku 2015 vydali debutový album Flowerville. Vlani sa predstavili na maďarskom festivale Sziget.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies