Labouristi v utorok navrhnú hlasovanie o dôvere Johnsonovej vláde

NETKY.SK • 12 Júl 2022, 10:25 • 2 min
Labouristi v utorok navrhnú hlasovanie o dôvere Johnsonovej vláde

LONDÝN – Britský hlavný opozičný politický subjekt Labouristická strana predloží v utorok v parlamente návrh na hlasovanie o dôvere vláde premiéra Borisa Johnsona. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters a stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Toto hlasovanie by sa mohlo uskutočniť v stredu, píše Reuters s odvolaním sa na zdroj z prostredia konzervatívcov. Poslanci zo všetkých politických strán by v takom prípade rozhodovali o tom, či by mal Johnson pokračovať vo funkcii. Vyslovenie nedôvery by mohlo viesť k novým parlamentným voľbám.

 

     

V takom prípade by však veľký počet konzervatívnych poslancov musel zahlasovať proti svojej vlastnej vláde, čo BBC označuje za nepravdepodobné. Konzervatívna strana v prieskumoch verejnej mienky stráca na labouristov a konzervatívci sa takisto chystajú voliť svojho nového lídra, pripomína Reuters.

 

      

Úradujúci premiér Boris Johnson vo štvrtok minulý týždeň oznámil svoj odchod z postu lídra strany i z postu premiéra. Vo funkcii plánuje zostať dovtedy, kým nebude zvolený nový šéf konzervatívcov – ktorý sa zároveň stane aj britským premiérom. Záujem zatiaľ oficiálne potvrdilo 11 členov Konzervatívnej strany.

 

      

Kandidatúry bude možné oficiálne predložiť v priebehu utorka a každú z nich musí podporiť minimálne 20 konzervatívnych poslancov. Následne sa v stredu uskutoční prvé a vo štvrtok druhé kolo hlasovania. Na postup do druhého kola bude potrebných najmenej 30 hlasov.
      

Možno vás zaujme: Lekári v USA musia poskytovať interrupcie iba v ojedinelých prípadoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies