VIDEO Kapela Elections In The Deaftown zverejnili singel Awakening

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 15:37 • 2 min
VIDEO Kapela Elections In The Deaftown zverejnili singel Awakening

BRATISLAVA - Slovenská indie-popová skupina Elections In The Deaftown predstavila v stredu nový singel s názvom Awakening. Pieseň je ukážkou z ich pripravovanej EP nahrávky.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nepomenovaná novinka by sa mala dostať na trh už túto jeseň. "Snažíme sa nájsť iný spôsob hudobného vyjadrenia, čo potvrdzuje aj fakt, že Awakening je úplne prvá skladba, v ktorej sme nepoužili žiadny gitarový nástroj," uviedol frontman kapely Lukáš Zdurienčík. "Už teraz je isté, že nové EP bude ovplyvnené týmto posunom k viac syntetizérovému, elektronickejšiemu a prepracovanejšiemu zvuku," doplnil. 

O mix skladby Awakening sa postaral Erik Horák z nahrávacieho štúdia Lososound. Mastering si zas zobral na starosť český producent Ecson Waldes z pražského Biotech Studia, s ktorým Elections In The Deaftown spolupracovali aj na debutovej štúdiovke Glue (2015).

Okrem singla formácia predstavila aj videoklip, ktorý vznikol v spolupráci s fotografom Patrikom Vachalíkom. "Chceli sme ho čo najminimalistickejší, minimalizmus vo vizuálnej prezentácii máme totiž radi. Patrik zaloopoval naše minipohyby pred kamerou, neskôr ich vystupňoval a nám sa to páči. A okrem toho sme sa pri nakrúcaní aj celkom dobre zabavili," opísal Zdurienčík klip, ktorý si priaznivci kapely môžu pozrieť prostredníctvom služby YouTube. 

Skupinu Elections In The Deaftown tvoria okrem spomínaného Zdurienčíka (spev, gitara) aj Lukáš Harvánek (gitara), Juraj Hariš (basgitara), Martin Husárik (syntetizátor) a Ľuboš Šamaj (bicie). Spomínaný štúdiový debut Glue, ktorý predstavili v decembri 2015, obsahuje single ako Ritual, Comfort Zone či Translucent Shadows. Na trh uviedli tiež EP nahrávku Early Mixes (2014). Na konte majú vystúpenia na festivaloch ako Pohoda, Grape, Rock for People či Waves Bratislava. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies