VIDEO Kanada porazila Tím Európy 4:1: Jediný gól proti favoritom strelil Hossa

NETKY.SK • 22 September 2016, 09:06 • 2 min
VIDEO Kanada porazila Tím Európy 4:1: Jediný gól proti favoritom strelil Hossa

TORONTO - Hokejisti Tímu Európa so šiestimi Slovákmi narazia v semifinále Svetového pohára na Švédov. Rozhodlo o tom ich záverečné vystúpenie v A-skupine, v ktorom podľahli favorizovanej Kanade 1:4 a v tabuľke obsadili konečnú druhú priečku.

slovakia

left justify in out

V úvodnom semifinále nastúpi domáca reprezentácia v nedeľu o 1.00 SELČ proti výberu Severnej Ameriky alebo Rusku, duel Švédsko - Tím Európa je následne na programe o 19.00.

 

Jediný európsky gól proti Kanade strelil v 25. minúte slovenský reprezentant Marián Hossa. Výborný výkon podal aj do tretice na turnaji brankár Jaroslav Halák, ktorý pri dominantnej streleckej produkcii súpera (46:20) kryl napriek štyrom inkasovaným gólom ďalších 42 pokusov. Jeho náprotivok Corey Crawford si pri premiérovom štarte za "javorové listy" pripísal 19 úspešných zákrokov.

 

A-skupina

Kanada - Tím Európa 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Góly: 5. Crosby (Bouwmeester), 20. Toews (Duchene), 35. Toews (Couture), 58. Couture (Toews, Vlasic) - 25. HOSSA (Kopitar, Ehrhoff). Strely na bránku: 46:20. Rozhodcovia: O'Rourke, O'Halloran - Murphy, Racicot, vylúčení: 3:6 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 18.926 divákov

Kanada:

Crawford - Burns, Vlasic, Doughty, Muzzin, Pietrangelo, Bouwmeester - Bergeron, Crosby, Marchand - Stamkos, Giroux, Tavares - Perry, Toews, Couture - Duchene, O'Reilly, Thornton

Tím Európa:

HALÁK - SEKERA, CHÁRA, Josi, Sbisa, Streit, Ehrhoff - HOSSA, Kopitar, TATAR - Zuccarello, Nielsen, GÁBORÍK - Niederreiter, Draisaitl, Rieder - Hansen, Bellemare, Vanek

 

 

Až na niekoľko vydarených striedaní európskeho výberu patrila prvá tretina štatisticky aj herne Kanaďanom. Na Reiderov nepresný blafák v rýchlom úniku zareagovali gólovo v 5. minúte, keď sa po Bouwmeesterovom nahodení od modrej presadil spoza bránky Crosby. Potom sa dostala k slovu aj Európa, z dvoch výborných striedaní ale vyrovnanie nevyťažila a opäť sa musela brániť. Halák sa najskôr vytiahol pri Stamkosovej otočke a pokuse zblízka na lapačku, následne po famóznom presune zabránil betónom v radosti Marchandovi, ktorý mal pred sebou odkrytú bránku. V záverečnej minúte však prišla chyba slovenského brankára. V rozohrávke "prihral" puk priamo forčekujúcemu Ducheneovi na ľavom mantineli a ten ho naservíroval na hokejku Toewsa - 2:0.

 

Úvodné minúty druhej tretiny patrili Európanom. Hossa z ľavého rohu už do kombinácie nešiel, účelne poslal puk po ľade na Crawforda a od jeho betónu sa šťastne odrazil za čiaru. Zvýšeným pohybom a lepším vykrývaním stredného pásma vyrovnal outsider hru, pričom Kanadu pustil v úvodných desiatich minútach dejstva len k trom strelám na Haláka. Pribrzdilo ho až nešťastné štvorminútové oslabenie pri vylúčení Sekeru, v ktorom "javorové listy" obnovili svoju dominanciu a po ďalšom smolnom momente odskočili na dva góly. Josi ako posledný európsky hráč na útočnej modrej zlomil hokejku a Toews v prečíslení s prehľadom prekonal Haláka - 3:1.

 

Ofenzívna snaha nechýbala európskemu tímu ani v úvode tretej tretiny. V 45. minúte ju mohol korunovať kontaktným gólom Bellemare, ale po Hansenovej prihrávke na strelu z prvej trafil len do žŕdky Crawfordovej bránky. Po preradení Gáboríka k Hossovi a Kopitarovi sa podarilo elitnej formácii zavrieť kanadskú päticu v obrannom pásme, no dobre vykrytý priestor pred bránkou zamedzil ohrozeniu z dobrej streleckej pozície. Stretnutie gólovo uzavrel v 58. minúte Couture, keď mu vyrazený puk pripravil na hokejku Toews.

 

hlasy po zápase /zdroj: TV DAJTO, wch2016.com, tsn.ca/

Jonathan Toews, útočník Kanady, autor dvoch gólov a asistencie: "Dnes sme sa dostali k niekoľkým dorážkam a padlo nám tam pár gólov. Myslím si, že každým zápasom na turnaji sa naša hra zlepšuje."

 

Sidney Crosby, kapitán a strelec prvého gólu Kanady: "Jonathan (Toews) opäť ukázal, že dokáže v dôležitých zápasoch zobrať zodpovednosť na svoje plecia. Nie nadarmo má v zbierke tri prstene za zisk Stanleyho pohára a niekoľko zlatých medailí. Dnes sme dokázali držať puk v súperovom pásme. Ak chceme uspieť, v každom stretnutí na turnaji musíme byť pripravení aj po defenzívnej stránke."

 

Mike Babcock, tréner Kanady: "Bol to jeden z tých zápasov, v ktorých sme neboli úplne spokojní s predvedenou hrou, aj keď sme vyhrali. Dosiahli sme však veľké víťazstvo. Cítime sa fajn, prvenstvo v skupine nás teší, nemusíme pred semifinále meniť šatňu."

 

Marián Hossa, autor jediného gólu Tímu Európa: "Boli lepší, je to najlepšie mužstvo na turnaji. My sme mali nejaké šance, Jaro nás v bránke podržal, ale bohužiaľ, proti nim sa hrá veľmi ťažko. Pri niektorých góloch sme síce mali smolu, ale očividne nás prestrieľali, a to hovorí za všetko. Proti Švédom sme už hrali v príprave, nič to však neznamená. Vieme, akú majú silu. Bude to úplne iný zápas."

 

Roman Josi, obranca Tímu Európa: "Postup do semifinále bol nás cieľ. To, že sme ho dosiahli, je určite skvelé pre náš tím. Sme šťastní, no chceme viac."

 

 

Tabuľka A-skupiny:

1. Kanada 3 3 0 0 0 14:3 6 *

2. Tím Európa 3 1 1 0 1 7:6 4 *

----------------------------------------

3. Česko 2 0 0 1 1 2:9 1

4. USA 2 0 0 0 2 2:7 0

 

* - istý postup do semifinále

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies