VIDEO Juh Spojených štátov sa premenil na Benátky: Evakuovali obyvateľov, zahynuli traja ľudia

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 06:33 • 2 min
VIDEO Juh Spojených štátov sa premenil na Benátky: Evakuovali obyvateľov, zahynuli traja ľudia

WASHINGTON - Silné záplavy v južných častiach Spojených štátov pripravili o život troch ľudí a miestne úrady prinútili k evakuácii obyvateľstva v zatopených mestách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vodné toky sa vyliali v amerických štátoch Louisiana, Arkansas, Tennessee, Texas a Oklahoma. Guvernér štátu Louisiana vyhlásil mimoriadny stav v 16 obciach a na pomoc miestnym úradom povolal národnú gardu. V Bossier City evakuovali obyvateľstvo z vyše 3500 domov kvôli hrozbe, že neďaleká hrádza nevydrží nápor vody. Ľudí tam pritom záchranári snímali zo striech domov, áut aj stromov.

 

 

Národný meteorologický úrad varoval, že dážď by mal pokračovať aj v priebehu nasledujúcich dní a vydal výstrahy pred záplavami v severnejších oblastiach ležiacich popri rieke Mississippi vrátane štátov Missouri, Indiana a Illinois.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies