VIDEO Japonsko zasiahol tajfún Etau: Vyžiadal si minimálne 11 zranených

NETKY.SK • 9 September 2015, 14:06 • 2 min
VIDEO Japonsko zasiahol tajfún Etau: Vyžiadal si minimálne 11 zranených

TOKIO - Tajfún Etau zasiahol dnes strednú časť Japonska, kde ochromil dopravu a spôsobil záplavy a zosuvy pôdy, v dôsledku čoho utrpelo zranenia najmenej 11 ľudí. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Prírodný živel udrel podľa verejnoprávnej televízie NHK najsilnejšie na pobrežné oblasti regiónu Tókai na hlavnom japonskom ostrove Honšú.

 

Kvôli tajfúnu zrušili príslušné úrady desiatky letov a vlakových spojov v strednom Japonsku. Etau pocítili prostredníctvom prudkých lejakov aj obyvatelia hlavného mesta Tokio.

 

Podľa NHK sa výzva na evakuáciu pred hroziacimi povodňami a zosuvmi pôdy vzťahuje až na pol milióna obyvateľov Tokia a susednej prefektúry v regióne Kantó.

 

Tajfún Etau sa dnes o 11.00 h SELČ nachádzal nad Japonským morom a pohyboval sa severo-severozápadným smerom rýchlosťou 35 kilometrov za hodinu. Sprevádzal ho vietor s rýchlosťou 65 km/h a s nárazmi až 90 km/h, uviedla Japonská meteorologická agentúra JMA.

 

V poradí 18. tajfún tejto sezóny by mal podľa predpovedí meteorológov v priebehu dnešného dňa zoslabnúť na mimoriadne hlbokú tlakovú níž.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies