Polícia klepla po prstoch kokaínovému kartelu. Pri pobreží Británie zadržali jachtu s dvomi tonami drogy

NETKY.SK • 12 September 2021, 08:51 • 2 min
Polícia klepla po prstoch kokaínovému kartelu. Pri pobreží Británie zadržali jachtu s dvomi tonami drogy

LONDÝN - Hodnota kokaínu na čiernom trhu je približne 188 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Viac ako dve tony kokaínu zadržali britské orgány pri zásahu na palube luxusnej jachty pri pobreží južného Anglicka. V sobotu o tom informovala Národná kriminálna agentúry (NCA). 

 

Podľa oznámenia policajti zadržali vo štvrtok večer šesť osôb po tom, ako na jachte, plaviacej sa z Karibiku pod vlajkou Jamajky, našli drogy, cenu ktorých na čiernom trhu odhadujú na 160 miliónov libier (takmer 188 miliónov eur). Medzi zadržanými pre podozrenie z pašovania drog sú jeden Brit a piati Nikaragujčania.

 

NCA zverejnila fotografie skonfiškovaných drog, ktoré našli uložené v čiernych vodotesných vreciach v salóniku zakotvenej jachty KahuPlavidlo zastavili, keď bolo 130 kilemetrov od prístavu Plymouth, na základe dôkazov získaných počas tajnej operácie austrálskej federálnej polície, príslušníci ktorej sa na zásahu podieľali.

 

Austrálska polícia a americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) toto leto uskutočnili operáciu, pri ktorej zločinecké skupiny presvedčili, aby používali telefóny nazvané ANOM s údajne šifrovanou komunikáciou.  však bola posielaná aj policajným orgánom.

 

Mohlo by vás zaujímať: Na pobrežie Tonga vyplavilo balíčky s kokaínom v hodnote milión dolárov

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies