Za dve minúty zmazali našu prácu

NETKY.SK • 16 Máj 2019, 06:13 • 2 min
Za dve minúty zmazali našu prácu

KOŠICE - Len veľmi ťažko sa slovenským hokejistom hľadali slová po prehre v kľúčovom zápase s Nemeckom 2:3. V samotnom zápase po celý čas dominovali hlavne naši hráči o to viac bolela prehra na záver zápasu.

slovakia

left justify in out

V mixzóne panovala pochmúrna atmosféra, nečudo, Slováci si výrazne skomplikovali postupové šance a prienik do štvrťfinále na domácich MS už nemajú vo vlastných rukách.

 

Vo štvrtom stretnutí košickej A-skupiny pritom mali na dosah dôležité víťazstvo, no náskok 2:1 im napokon nestačil ani na zisk bodu. Nemci v priebehu 85 sekúnd v záverečnej dvojminútovke zmazali dovtedajšie úsilie slovenského tímu.

 

img

 

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v 2. tretine otočil skóre z 0:1 na 2:1 a viackrát boli blízko k zvýšeniu tesného náskoku. Strelecká prevaha 36:21 im však bola napokon málo platná, všetky body brali po záverečnom obrate Nemci.

 

"Hrali sme výborný hokej 58 minút. Nedali sme im gólovú šancu, boli sme k nim natesno, nedávali sme im priestor. V záverečných dvoch minútach nám však zmazali našu dobrú prácu," uviedol obranca Erik Černák.

 

img

 

Nemecký tím nevyužil viacero presiloviek, tri minúty pred koncom však skúsil hru bez brankára a tá slávila úspech. Šestica Nemcov nedovolila Slovákom vyhodiť puk a Eisenschmid strelou bez prípravy prestrelil Čiliaka.

 

"Na modrej čiare sme to mali iba nahodiť a nič by z toho nebolo. Ale nemôžeme sa na to vyhovárať, taký je hokej. Sme jeden tím a musíme aj naďalej pokračovať v dobrých výkonoch a dávať si v nich pozor na závery zápasov," povedal Černák.

 

img

 

Ani črtajúci sa bod za remízu v riadnom hracom čase napokon Slováci nezískali, Nemec Draisaitl ukázal, prečo bol druhý najlepší strelec v základnej časti NHL. Jeho spoluhráč z útoku Dominik Kahun už pred zápasom so Slovenskom vravel, že pôjde o malé finále. Narážal tým na dôležitosť vzájomného zápasu v boji o štvrťfinále.

 

"Každý jeden zápas proti takýmto súperom je dôležitý. Musíme ich využívať na zisk bodov. Žiaľ, dnes to nevyšlo," dodal Černák.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona