VIDEO Indonézsku Sumatru zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,5, zomrelo najmenej 16 ľudí

NETKY.SK • 2 Jún 2016, 14:20 • 2 min
VIDEO Indonézsku Sumatru zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,5, zomrelo najmenej 16 ľudí

JAKARTA - Najmenej 16 mŕtvych si vyžiadalo silné podmorské zemetrasenie s magnitúdou 6,5, ktoré v noci nadnes zasiahlo západnú časť indonézskeho ostrova Sumatra.

slovakia

left justify in out

V oblasti bolo poškodených minimálne 64 domov, oznámila agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady. Dvaja ľudia utrpeli vážne zranenia v Padangu, metropole provincie Západná Sumatra, keď ich zasiahli časti poškodených budov. Materiálne škody a zranených hlásili aj zo susednej provincie Bengkulu. V niektorých regiónoch došlo tiež k prerušeniu dodávok elektrickej energie.
Bilancia obetí a škôd ešte nemusí byť konečná vzhľadom na rozľahlosť zasiahnutej oblasti a pretrvávajúce daždivé počasie.


Epicentrum zemetrasenia sa podľa americkej geologickej služby USGS nachádzalo asi 155 kilometrov južne od mesta Padang ležiaceho na západnom pobreží Sumatry. Úrady nevydali varovanie pred ničivými vlnami cunami. Ľudia miestami hromadne opúšťali svoje príbytky v obave pred následnými otrasmi.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies