VIDEO Grécka polícia po nočných výtržnostiach v Aténach zadržala 13 ľudí

NETKY.SK • 7 December 2015, 15:30 • 2 min
VIDEO Grécka polícia po nočných výtržnostiach v Aténach zadržala 13 ľudí

ATÉNY - Grécka polícia zadržala 13 osôb vrátane šiestich maloletých v súvislosti s výtržnosťami, ktoré sa odohrali v noci nadnes v centre Atén a utrpeli pri nich zranenia štyria policajti.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP informuje, že poriadkové sily v hlavnom meste Grécka zasahovali proti stovkám mladíkov, ktorí niekoľko hodín ničili verejný i súkromný majetok a útočili zápalnými fľašami. Výtržnosti nasledovali po nedeľňajšom pochode gréckych anarchistov pri príležitosti siedmeho výročia zastrelenia miestneho tínedžera policajtmi.


Polícia proti výtržníkom zasiahla slzotvorným plynom, ktorý sa následne zmiešal s dymom zo zapáleného odpadu. AP uvádza, že škodlivé výpary sa rozšírili do rozsiahlej obývanej oblasti. Podľa vyhlásenia polície by mali zadržané osoby ešte dnes obviniť z rôznych prečinov, ako je použitie výbušniny, podpaľačstvo alebo narúšanie verejného poriadku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies