Nezhoda medzi ministrami? Mikulec nerozumie Krajniakovi ohľadom zatýkania policajtov

NETKY.SK • 7 Jún 2021, 19:21 • 2 min
Nezhoda medzi ministrami? Mikulec nerozumie Krajniakovi ohľadom zatýkania policajtov

BRATISLAVA - Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) nerozumie vyjadreniam ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina), podľa ktorého nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa rezortu vnútra Barbara Túrosová, Mikulec požiada predsedu vlády o stretnutie, na ktorom má byť aj minister práce.

"Vždy som bol ministrovi Krajniakovi, rovnako ako všetkým členom vlády k dispozícii, ak by mal záujem sa na mňa v prípade akýchkoľvek nejasností obrátiť," uviedol šéf rezortu vnútra. Súčasná vláda podľa neho deklarovala, že bude pracovať čestne a že spravodlivosť, rovnako ako zákony, platia pre všetkých rovnako.

 

img


"V prípade, ak sa trestnej činnosti dopúšťajú príslušníci Policajného zboru, platí to, samozrejme, aj pre nich. Verím, že nechceme existovať v spoločnosti, kde si budeme zakrývať oči pred páchaním trestnej činnosti bezpečnostnými zložkami len preto, že podľa pána Krajniaka tak dobrý minister vnútra nekoná," myslí si Mikulec.

 

Doplnil, že orgány činné v trestnom konaní pracujú nezávisle a verí, že všetci vnímajú aj systém kontrolných mechanizmov, v ktorom majú posledné slovo súdy.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že sa rád stretne s obomi ministrami. "Stretávam sa s ministrami často a rokujem o veciach, ktoré sú potrebné. Ak takáto potreba vyvstala, áno, určite bude také stretnutie," doplnil.

 

img

 

Strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) zbiera podpisy na mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej chce odvolať Mikulca z funkcie. Heger uviedol, že v tomto je koalícia jednotná a stojí za ministrom vnútra. "Takisto minister vnútra má moju plnú podporu," podotkol.

Krajniak v nedeľu v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom povedal, že minister vnútra sa stráca v tom, čo sa mu deje v rezorte. "Nie je možné, aby jedni policajti zatýkali druhých a opačne. Tak dobrý minister vnútra nekoná," zhodnotil šéf rezortu práce.

 

img

(obrázok je platným linkom - relácia TV Markíza)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies