REPORTÁŽ: Žampa Ski Team má nového člena Tea. Už sú v ňom traja z rodiny!

NETKY.SK • 17 Október 2021, 09:02 • 2 min
REPORTÁŽ: Žampa Ski Team má nového člena Tea. Už sú v ňom traja z rodiny!

Slovenský lyžiar Adam Žampa si chce s výhľadom ZOH 2022 v Pekingu zlepšiť v novom ročníku Svetového pohára štartové číslo! Lyžiarska sezóna 2021 – 2022 štartuje už o pár dní a predstavia sa v nej obaja bratia.

slovakia

left justify in out

img

 

Zjazdoví lyžiari Adam a Andreas Žampovci dosiahli v uplynulej sezóne svoje životné úspechy, ktoré chcú ešte vylepšiť! V reportáži Netiek sa dozviete, že do Žampa tímu pribudol najmladší brat Teo. Okrem toho prezradili, ako vytvorili svoje nové helmy a aj to, že lanovku na Lomnický štít staval ich pradedko!

 

img

 

Adam Žampa dosiahol v minulej sezóne historicky najlepšie výsledky vo Svetovom pohári, kde sa viackrát prebojoval do top 10 sveta a tento výkon potvrdil aj na Majstrovstvách sveta, kde sa umiestnil na 8. mieste, čo je najlepší slovenský individuálny výsledok z Majstrovstiev sveta v mužskej kategórii. Adam sa ako prvý Slovák, kvalifikoval na finále Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide, kde potvrdil svoju najúspešnejšiu sezónu. Medzi Adamove ciele patrí byť zdravotne a kondične v čo najlepšej forme.

 

„Príprava ide zatiaľ podľa plánu. Som veľmi rád, že ma po minulej sezóne prestal bolieť chrbát. Snažil som sa ho dať stopercentne dokopy. Mal som trochu vysunutú platničku a počas minulej sezóny nebol čas na regeneráciu. Musel som pravidelne cvičiť. Priorita bola, aby to prestalo bolieť a potom nastúpila kondičná fáza a tá to celé spevnila. Svetový pohár sa začína o pár dní, tak verím, že všetko bude super,“ konštatoval Adam Žampa.

 

img

 

Vstupom do novej sezóny chce Adam nadviazať na vynikajúce výsledky z minulej sezóny vo Svetovom pohári a podať čo najlepší výkon na ZOH v čínskom Pekingu. „V prvom rade je pre mňa priorita Svetový pohár. Aby som mal dobré štartové číslo. Budem sa snažiť presadiť v obrovskom slalome, pretože priorita je teraz v jednej disciplíne. Pretože na olympiáde je to o dvoch jazdách. Keď budem mať lepšie štartové číslo, je tak väčšia šanca na lepší výsledok,“ dodal Adam.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Prvý muž na svete bez nôh, ktorý vystúpil na osemtisícovku. Kto je Rustam Nabijev?

 

Spolu s Adamom súťažil vo Svetovom pohári aj Andreas Žampa, ktorý sa kvalifikoval viackrát do druhého kola, a to napriek vysokému štartovaciemu číslu. Bratom Žampovcom sa podaril aj historický moment. V Santa Caterina na Majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní bodovali po prvýkrát v histórii dvaja mužskí zástupcovia zo Slovenska, a to dokonca bratia z jednej rodiny! Andreas potvrdil svoju formu aj na Majstrovstvách sveta, kde obsadil 20. miesto. Andreas verí, že nadviaže na minuloročné výsledky a predvedie svoje úspešné jazdy.

 

“Najpodstatnejšie bude zostať zdravý a stopercentne fit a pokúsiť sa nazbierať čo najviac bodov, aby som mohol podať čo najlepší výkon aj na nadchádzajúcich Olympijských hrách v Pekingu. Mám k tomu novú prilbu, ktorú som vytvoril. Inšpirovalo ma to, že pochádzam z Vysokých Tatier a vždy sa na ne rád pozerám. Precestovali sme celý svet, ale ja som hrdý práve na krásne Tatry. Preto je na prilbe panoráma od Končistej až po Kežmarský štít. Je tu aj Lomnický štít, na ktorý staval lanovku náš pradedko, takže je to pre mňa také osobné,” prezradil Andreas Žampa.

 

 

img

 

Okrem prípravy na sezónu 2021 – 2022 a dobrej zdravotnej formy, má Žampa Ski Team novinku v podobe nového člena lyžiarskej výpravy. K dvom bratom pribudol najmladší člen rodiny Žampovcov – Teo. Počas minulej sezóny predviedol svoje skvelé jazdy na pretekoch, kde si vyjazdil dve prvenstvá vo FIS kategórii a posunul sa v rebríčku o vyše 1 000 miest smerom nahor. Teo svoje ciele zameral do novej sezóny najmä na Majstrovstvá sveta v juniorskom alpskom lyžovaní, kde by sa chcel umiestniť na čo najvyššej pozícii.

 

„S bratmi sa cítim veľmi dobre. Prípravu robíme celú sezónu, ide to postupne lepšie a lepšie. Najbližšie ma čaká Európsky pohár vo Švajčiarsku koncom novembra. Na preteky sa veľmi teším, bol to naozaj dlhý čas, kedy sme nemohli pretekať. Neviem si predstaviť zasa tak dlho čakať. Tak dúfam, že bude všetko tak, ako má byť, a žiadne pandemické obmedzenia nám nebudú stáť v ceste,“ uzavrel Teo Žampa.

 

Viac sa dozviete v reportáži Netiek a v exkluzívnych rozhovoroch s Adamom, Andreasom a Teom Žampovcami.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies