V USA zbankrotoval najväčší dodávateľ mlieka

NETKY.SK • 12 November 2019, 19:00 • 2 min
V USA zbankrotoval najväčší dodávateľ mlieka

NEW YORK - V zámorí sa črtá veľká potravinová katastrofa. Najväčší spracovateľ mlieka v USA, spoločnosť Dean Foods, vyhlásil bankrot.Dôvodom tejto skutočnosti sú však samotní Američania aho hlavný odoberatelia potravín.

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť Dean Foods skrachovala z veľmi prostého dôvodu. Mlieko si v USA kupuje stále čoraz menej ľudí. Z pultov predajní je pomaly vytláčané limonádami či džúsmi. Firma uviedla, že ju pravdepodobne prevezme odbytové družstvo Dairy Farmers of America, ktorého majiteľmi sú tisíce amerických farmárov.

 

img

 

"Napriek našej najlepšej snahe zvýšiť pružnosť a efektívnosť podnikania, naďalej nás ovplyvňuje náročné prostredie, ktoré je poznačené pokračujúcim poklesom spotreby mlieka," uviedol generálny riaditeľ Eric Berigause.

 

img


Od roku 1975 sa spotreba mlieka na obyvateľa v USA znížila o viac ako 40 %. Ďalším úderom pre Dean Foods bolo to, že maloobchodný reťazec Walmart vlani v štáte Indiana otvoril vlastný závod na spracovanie mlieka. Firma Dean Foods vykázala stratu v ôsmich z posledných desiatich kvartálov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona