VIDEO + FOTO Tatérka pomáhá ženám zakrývať jazvy po domácom násilí

NETKY.SK • 18 Január 2018, 10:24 • 2 min
VIDEO + FOTO Tatérka pomáhá ženám zakrývať jazvy po domácom násilí

Kvety a motýle sú to, čo Yevgeniya Zakhar tetuje obetiam domáceho násilia, aby pomohla skryť jazvy, na ktoré chcú zneužívané ženy zabudnúť. Ruská tatérka minulý rok uverejnila reklamu na sociálnej sieti, v ktorej ponúkla tetovanie zadarmo ženám , ktoré boli obeťami domáceho násilia.

slovakia

left justify in out

Ich jazvy na duši Jevgenija zahojiť nevie, ale svojou profesiou sa môže pokúsiť ozdraviť aspoň tie na tele. S pomocou týraným ženám začala už  v roku 2016. Inšpirovala sa u brazílskych tatériek, ktoré takto pomáhájú už niekoľko rokov.

 

Jevgenija svoje tetovanie ponúkala prostredníctvom sociálnych sietí a prekvapilo ju, koľko žien malo o službu záujem. Klientky si väčšinou vyberajú motýle alebo kvety, ktoré zakrývajú viditeľné známky zneužívania.

 

Často sa tatérke so svojimi príbehami zdôverujú a rozprávajú o tom, ako sa z lásky stala nenávisť. Občas je to veľmi náročné, pretože tieto príbehy sú plné bolesti. Kvôli tomu musela obmedziť počet objednávok a teraz sa týmto ženám venuje raz týždenne.

 

Domáce násilie je v Rusku dlhodobým problémom. Tamojšia polícia odhaduje, že asi štyridsať percent všetkých násilných zločinov prebieha v rodinách.

 

"Je to zlé. Všetko sa začína jednou fackou. Odpustíte mu to raz a bude to ešte horšie. Ženyimg nesmú odpúšťať také veci. Stane sa to znova," hovorí Jevgenija.

 

Bohužiaľ mnohým ženám, ktoré sa stretli s domácim násilím, nejakú chvíľu trvá, než s pravdou vyjdú von. Strach z nepochopenia im bráni požiadať o pomoc.

 

Vďaka tatérke sa niektoré z nich otvorili a boli ochotné o svojich zraneniach hovoriť, pretože si uvedomili, že čoskoro zmiznú. Vďaka jej práci sa tieto ženyimg už nemusia každý deň pozerať na bolesťimg, ktorú spôsobila ich minulosť.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies