VIDEO + FOTO Cestovateľka dala výpoveď, všetko predala a vyrazila do sveta v dodávke

NETKY.SK • 12 August 2017, 13:34 • 2 min
VIDEO + FOTO Cestovateľka dala výpoveď, všetko predala a vyrazila do sveta v dodávke

NOVÝ ZÉLAND - Dala výpoveď, predala všetky svoje veci a vyrazila na cesty. Yvette Morrissey (28) z Nového Zélandu si kúpila dodávku, ktorá jej teraz slúži ako domov a cestuje s ňou po Kanade. Cíti sa oveľa slobodnejšie, než kedykoľvek predtým.

slovakia

left justify in out

Yvette Morrissey sa rozhodla razantne zmeniť svoj život vlani v auguste. “Mala som 27 rokov, bola som slobodná, prepracovaná a žila som od výplaty k výplate bez úspor. Spanikárila som a došlo mi, že takto by môj život nemal vyzerať," vysvetľuje mladá žena s tým, že sa následne rozhodla dať výpoveď a predať všetky svoje osobné veci, aby si mohla vytvoriť "úžasné spomienky".

 

Už za tri mesiace Yvette sedela v lietadle na ceste do Kanady. Tam si zaobstarala dodávku, ktorá jej teraz slúži ako domov. Na rozdiel od iných podobných cestovateľov sa ale žena rozhodla, že bude pracovať ďalej. Yvette si pri ceste Kanadou hľadá prácu na plný úväzok a vo voľnom čase objavuje zaujímavé miesta v okolí. Až celú krajinu prejde, chce vyraziť do Veľkej Británie.

 

 

"Prvú noc v dodávke som mala nočné mory, že sú vonku medvede a chcú ma zjesť. Niekedy sa po nociach cítim veľmi osamelo, chýba mi ľudská spoločnosť," opisuje Yvette. Postupom času si ale na život v dodávke zvykla, aj keď priznáva, že absencia kuchyne a kúpeľne je pre ňu stále dosť ťažká. Na záchod musí chodiť do prírody a sprchuje sa vo fitku, kam si kúpila permanentku.

 

 

Aj cez to všetko Yvette ale nič neľutuje. "Väčšinu času sa cítim naozaj slobodná. Je naozaj skvelé mať všetky svoje veci na jednom hnuteľnom mieste. Milujem jazdy parkom či k rieke, kde si otvorím okná a dvere, urobím si palacinky na prenosnom variči a potom sa uvelebím a prečítam si knihu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies