VIDEO+FOTO Bratislava počas sobotňajšieho večera praskala vo švíkoch, Biela noc ľudí uchvátila aj sklamala

NETKY.SK • 9 Október 2017, 07:24 • 2 min
VIDEO+FOTO Bratislava počas sobotňajšieho večera praskala vo švíkoch, Biela noc ľudí uchvátila aj sklamala

BRATISLAVA – Počas sobotňajšieho večera centrum hlavného mesta praskalo vo švíkoch. Nielen Bratislavčania, ale aj obyvatelia jej širšieho okolia boli zvedaví na medzinárodný festival moderného umenia, ktorý sa konal už po tretí krát.

slovakia

left justify in out

Návštevnosť sa odhaduje na 200-tisíc ľudí, ktorí prejavili záujem o umenie, no takýto nával ľudí, zrejme neočakávali ani samotní organizátor. Vidieť preplnené ulice Bratislavy, kde sa tvoria kolóny a zápchy, je skôr výnimka ako pravidlo. Síce na pohľad krásne diela, mnohým znepríjemnila skutočnosť, že kým sa dostali k vystavenému umeniu, tak sa zasekli v tlačenici ľudí, čo mnohí návštevníci kritizovali. Diela boli rozmiestnené rôzne po Bratislave, častokrát veľmi ďaleko od seba, čo pravdepodobne nebolo tým najšťastnejším riešením. Mnohým sa totiž stalo, že chodili a dlho nič špeciálne nevideli.

 

Ak ste chceli zažiť to najzaujímavejšie, museli si dokonca rozvrhnúť plán, čo však výrazným spôsobom ovplyvňovali zápchy v centre. V hlavnom meste bolo vystavených 70 atrakcií, čo je v skutočne veľa, ak ich chcete prejsť počas jedného večera. Hitom tohtoročného festivalu bol obrovský umelý Mesiac z textilu, vznášajúci sa kúsok nad zemou, umiestnený v Medickej záhrade. Dostať sa k nemu však bolo náročné, museli ste si vystáť dlhé rady k tejto krásnej napodobenine. Niektoré atrakcie ako napríklad farebne nasvietené budovy či fontány nepôsobili nijak zvláštne, skôr by možno stálo za zváženie, aby sa tento trend zaradil na zoznam bežných vymožeností nášho mesta, čím by sa aj v noci mohli zvýrazniť jeho krásy, ktoré bežne ostávajú zahalené pod rúškom noci.

 

Čo je už bežnou praxou európskych veľkomiest, kde dokážete obdivovať budovy alebo historické pamiatka aj počas večernej prechádzky. Biela noc nie je festival svetla, ale festival súčasného umenia. Tvorí ju veľa umeleckých žánrov od vizuálneho umenia po živé umelecké predstavenia, hudbu ale aj literatúru a film.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies