VIDEO Demonštranti v Paríži zaútočili na policajtov, ktorí voči nim použili slzný plyn

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 18:35 • 2 min
VIDEO Demonštranti v Paríži zaútočili na policajtov, ktorí voči nim použili slzný plyn

PARÍŽ - Protestujúci v Paríži hádzali dnes predmety do policajtov, ktorí odpovedali slzotvorným plynom, počas demonštrácií desiatok tisíc ľudí proti vládnej reforme zákonníka práce.

slovakia

left justify in out

Sedem odborových zväzov a študentských organizácií vyzvalo na demonštrácie proti navrhovanému zákonníku, ktorý má uvoľniť pracovno-právnu ochranu a o ktorom v súčasnosti debatuje Senát, informovala tlačová agentúra AP. Demonštranti vyrazili z juhovýchodnej časti Paríža a smerovali k Invalidovni.


Po celom Francúzsku boli dnes plánované pouličné protesty. Štrajkujú aj železniční zamestnanci a vodiči taxislužby a uzavretá je aj Eiffelova veža, pretože prevádzkovatelia nemohli zaručiť návštevníkom bezpečnosť. Elektronická tabuľa na veži informuje: "Pamiatka uzavretá - národný štrajk." Taxikári dnes dopoludnia dočasne zablokovali niektoré z hlavných prístupových ciest do Paríža.


V samostatnom proteste štrajkujú piloti leteckej spoločnosti Air France za lepšie pracovné podmienky. Zrušených bolo asi 20 percent letov tohto dopravcu. Nemecký turista, ktorý pricestoval na futbalové Euro 2016 povedal, že je to hanba, keďže chceli vidieť aj pamiatky, ale všade sa štrajkuje.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies