VIDEO Dav migrantov vo Francúzsku na ulici brutálne dokopal policajtov

NETKY.SK • 2 Január 2018, 15:17 • 2 min
VIDEO Dav migrantov vo Francúzsku na ulici brutálne dokopal policajtov

PARÍŽ - Ženská policajtka a jej šéf sa stali obeťami hromadného útoku zo strany prenasledovaných a vojnou utrápených utečencov z tretích krajín.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral na predmestí Champigny-sur-Marne počas osláv Nového roka. Policajná hladka bola núdzovo privolaná kvôli agresívnym výtržníkom. Niekoľko jedincov nevpustili do podniku, kde sa konal silvestrovský večierok a odmietnutí vyznávači tradičných európskych hodnôt začali zúriť.  

 

Okoloidúca Parížanka natočila násilnosti na video. V ňom je vidno, ako dav desiatok až stoviek migrantov beží cez celú cestu, blokuje dopravu a vykrikuje. Policajtov, ktorí ich mali upokojiť, však hromadne skopali na zemi. Utrpeli množstvo tržných zranení a pomliaždenín po celom tele vrátane hlavy. Policajtka odíde z nemocnice najskôr o týždeň a policajný kapitán až po 10 dňoch.

 

Už v minulosti sa objavili správy o tom, že vo Francúzsku sú ulice a štvrte, kam sa boja vstúpiť aj policajti, pretože v nich žijú žiadatelia o azyl. Integrácia však môže trvať 30 rokov a viac.

 

"Večer sa naozaj pokazil!“ hovorí vo videu niekto parížskym slangom. "Dobrý Bože... úbohá policajtka!"

 

 

Ako ďalej informoval Mirror.co.uk, policajný kapitán sa najskôr pokúšal obrániť slzotvorným plynov, no neuspel. Ako ho bili a kopali, v zúfalstve vytiahol zbraň, ale už nestihol vystreliť. Čo je dobre, lebo by akurát skončil na súde.

 

Policajtov napokon zachránili kolegovia, ktorí ich urýchlene previezli do nemocnice, to už ale video nezachytáva.

 

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa zaviazal chytiť vinníkov a postaviť ich pred súd. "Sila bude podporovať zákon,“ povedal.

 

Hromadné násilné útoky na políciu sa v posledných rokoch vo Francúzsku stali samozrejmosťou, pripomína Mirror. 

 

Paradoxne, nemecká politička z antimoslimskej strany AfD sa pre komentár na Twitteri dostala do problémov s políciou. Namietala proti sobotňajšiemu tweetu polície, ktorá priala šťastný nový rok aj v arabčine, okrem iných cudzích jazykov. Politička napísala: "Naozaj si myslia, že takto upokoja primitívne, moslimské bandy mužov, ktoré páchajú hromadné znásilnenia?"

 

Storchovej účet na sociálnej sieti Twitter bol v pondelok na niekoľko hodín zablokovaný pre podozrenie z porušovania zákonov týkajúcich sa prejavov nenávisti. Nemecká polícia v utorok oznámila, že podala prokuratúre návrh na obžalobu pre podozrenie z podnecovania nenávisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies