Predseda izraelskej vlády nemusí svoj post nutne opustiť

NETKY.SK • 25 November 2019, 21:07 • 2 min
Predseda izraelskej vlády nemusí svoj post nutne opustiť

JERUZALEM - Izraelský generálny prokurátor Avichaj Mandelblit dnes pred médiami oznámil, že po tom, ako bol premiér Benjamin Netanjahu obžalovaný z korupcie, ešte nemusí rezignovať.

slovakia

left justify in out

Mandelblit uviedol, že Netanjahu môže ostať dočasným predsedom vlády, aj keď ho pred niekoľkými dňami obžaloval z podvodu, porušenia dôvery a úplatkárstva.

 

Generálny prokurátor sa však nevyjadril k tomu, či si Netanjahu môže ponechať iné ministerské funkcie, pokým je obžalovaný. Ten obvinenia odmietol ako pokus o prevrat a nechce odstúpiť. Uviedol, že proti obžalobe sa bude brániť z pozície predsedu vlády.

 

img

 

Izraelská opozičná koalícia Modrá a biela (Kachol lavan) vyzvala Netanjahua, aby sa vzdal svojich ministerských funkcií. Ide o post ministra práce, ministra zdravotníctva, ministra záležitostí diaspór a námestníka ministra poľnohospodárstva.

 

Podľa koalície však nie je nevyhnutné, aby Netanjahu momentálne odstúpil i z postu premiéra, pretože to nevyplýva z príslušného súdneho rozhodnutia.

 

img

 

Obžaloba izraelského premiéra ešte viac skomplikuje tvorbu novej izraelskej vlády. Tento rok sa v krajine konali už dvoje parlamentné voľby. Politické strany však neboli schopné prekonať patovú situáciu pri tvorbe koalície.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies