VIDEO Ďalší škandál v slovenskom futbale: NAKA zadržala 22 osôb, SFZ poskytol súčinnosť

NETKY.SK • 7 Júl 2018, 23:19 • 2 min
VIDEO Ďalší škandál v slovenskom futbale: NAKA zadržala 22 osôb, SFZ poskytol súčinnosť

BANSKÁ BYSTRICA - Narodná kriminálna agentúra (NAKA) v sobotu zdržala rozhodcov aj zástupcov futbalových klubov aj vďala spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ), informuje polícia na svojom facebooku.

slovakia

left justify in out

Národná kriminálna agentúra dnes krátko popoludní zasahovala v Banskej Bystrici. Policajti zadržali 20 osôb. Vyšetrovateľ protikorupčnej jednotky však obvinil celkom 21 osôb zo športovej korupcie. To všetko sa podarilo aj vďaka dlhodobej súčinnosti so Slovenským futbalovým zväzom.

 

70 policajtov z národnej kriminálnej agentúry a zo strednej odbornej školy Policajného zboru z Pezinku dnes obsadili priestory v Banskej Bystrici, kde prebiehal seminár futbalových rozhodcov. Konkrétne si prišli pre 13 hlavných rozhodcov, asistentov rozhodcov, delegátov futbalových zápasov. Zadržali tiež sedem predstaviteľov futbalových klubov.

 

Policajná akcia súvisela s rozhodovaním na futbalových zápasoch v pôsobnosti Stredoslovenského FZ. Hlavní rozhodcovia, asistenti rozhodcov a delegáti stretnutí si mali na osobných stretnutiach nechať sľúbiť a následne prijímať úplatky 200 až 1 000 eur. Tie mali byť od predstaviteľov futbalových klubov za ovplyvňovanie výsledkov futbalových zápasov. Mali tak zabezpečiť výhry vybraným klubom.

 

Za zločin hlavným rozhodcom, asistentom rozhodcov a delegátom totiž hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov a za prečin predstaviteľom futbalových klubov na jeden až päť rokov.

 

Pri akcii poskytol súčinnosť aj Slovenský futbalový zväz (SFZ). 

 

"Slovenský futbalový zväz vyvíja v uplynulých rokoch maximálne úsilie v boji proti manipulácii priebehu a výsledkov futbalových stretnutí na Slovensku, a to či už prostredníctvom aktivít zameraných na osvetu a vzdelávanie v tejto oblasti, ako aj v prípadoch vyšetrovania manipulácie priebehu a výsledkov futbalových stretnutí u nás. Ako sme už viackrát deklarovali, naším prvoradým záujmom je, aby bol akýkoľvek relevantný podnet na manipuláciu futbalových stretnutí dôkladne vyšetrený, a aby zo záverov vyšetrovania boli vyvodené primerané dôsledky, či už v rovine civilnej, alebo športovej. V rámci našej dlhodobej spolupráce sa podarilo Národnej protikorupčnej jednotke - expozitúra Bratislava (NAKA) odhaliť prípad manipulácie futbalových stretnutí stredoslovenských regionálnych súťaží. SFZ poskytol pri vyšetrovaní prípadu orgánom činným v trestnom konaní maximálnu súčinnosť. Podrobnejšie sa SFZ k aktuálnej kauze vyjadrí po prijatí oficiálnej správy od NAKA prostredníctvom svojej oficiálnej stránky www.futbalsfz.sk. Dovtedy sa k tomuto prípadu nebudeme vyjadrovať," znelo stanovisko zväzu na oficiálnej stránke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies